Wereldpremière van de Golf GTI Clubsport aan de Wörthersee

Wereldpremière van de Golf GTI Clubsport aan de Wörthersee

Dinsdag 19 mei 2015 — Volgend jaar viert de Golf GTI zijn 40e verjaardag. Volkswagen brengt die historische gebeurtenis onder de aandacht met een vooruitstrevend jubileummodel: de nieuwe Golf GTI Clubsport. Het bijna-productierijpe studiemodel werd op 14 mei al in absolute wereldpremière voorgesteld op het legendarische GTI-treffen aan de Oostenrijkse Wörthersee, de grootste bijeenkomst van Golf GTI's ter wereld

Met een vermogen van 195 kW/265 pk (26 kW/35 pk meer dan de Golf GTI Performance) en een tijdelijk nog 10% hoger piekvermogen dankzij de boostfunctie moet de Golf GTI Clubsport begin 2016 als krachtigste in serie gebouwde GTI ooit aan de start verschijnen. Het jubileummodel zal niet alleen over een extreem krachtige motor beschikken, maar krijgt ook een specifiek interieur en exclusieve koetswerkdetails.

 

Tot de designwijzigingen behoren een compleet nieuwe voorbumper, nieuwe zijdrempels, een eveneens nieuwe dakrandspoiler met uiterst innovatieve aerodynamica en een speciaal ontwikkelde diffusor achteraan. Al die elementen werden ontwikkeld met als doel om het prestatiepotentieel van de GTI verder te verbeteren en tegelijk vorm en functie perfect op elkaar af te stemmen. De combinatie van het door de boostfunctie zeer hoge vermogen en een aanzienlijk verbeterde neerwaartse druk bezorgt de Golf GTI Clubsport een rijdynamiek op motorsportniveau. Het resultaat is een extreem stabiel rijgedrag ook bij zeer hoge snelheden en adembenemende bochtensnelheden. Zo ontpopt de Golf GTI Clubsport zich als een rasechte sportwagen.