Volkswagen zal in de toekomst een ‘zero emission’ autodeelplatform aanbieden

Volkswagen zal in de toekomst een ‘zero emission’ autodeelplatform aanbieden

 

  • ‘Auto on demand’ diensten zullen het WE/We platform verbreden
  • Lancering in Duitsland is voorzien in 2019
  • Internationale uitrol vanaf 2020 in Grote Europese-, Noord-Amerikaanse- en Aziatische steden
  • De vloot deelwagens zal enkel uit elektrische voertuigen bestaan

Berlijn – Het merk Volkswagen wil binnenkort een autodeelsysteem opstarten. Via het WE-klantenplatform wil men vanaf 2019 in Duitsland verschillende ’auto on demand’ diensten opstarten. Vanaf 2020 zullen deze diensten ook worden aangeboden in de belangrijkste steden van Europa, Noord-Amerika en Azië. De bekendmaking door Jürgen Stackmann vond plaats gedurende een evenement dat in Berlijn werd georganiseerd. Stackmann is directielid bij Volkswagen en verantwoordelijk voor de verkoop.

"We zijn ervan overtuigd dat de markt voor autodelen nog veel potentieel biedt en daarom stappen we in deze markt met een erg globale aanpak. We willen alle mobiliteitsbehoeften dekken: van korte trajecten tot heuse vakanties. Onze on-demand vloot zal uitsluitend bestaan uit elektrische auto's, waardoor we milieuvriendelijke mobiliteit aanbieden met zero emission. Wij geloven dat dit een intelligente manier is om onze steden te ontlasten", aldus Jürgen Stackmann.

Naast autodelen kunnen ‘on-demand’ diensten ook micro-mobiliteitsoplossingen omvatten, zoals de onlangs door Volkswagen getoonde concepten zoals de I.D. Cityskater en I.D. Streetmat. Het gaat om innovatieve oplossingen voor stedelijke hypercentra. Aangezien de ‘on-demand’ voertuigdiensten van het WE/We-platform erg toekomstgericht zijn, kunnen ze ook een parkeertoepassingen of plaatselijke promoties aanbieden. Al deze diensten worden ontwikkeld als aanvulling op de mobiliteitsoplossingen die MOIA biedt op vlak van autodelen.

De ‘auto on demand’ diensten van het Volkswagen WE-platform zullen worden beheerd door de in Berlijn gevestigde onderneming UMI (Urban Mobility International), die volledig in handen is van Volkswagen AG. UMI startte haar activiteiten dit jaar met een team van  30 medewerkers. "Onze klanten willen milieuvriendelijke voertuigen die hen aan een correcte prijs naar hun bestemming brengen. En dat is precies wat we hen willen bieden", stelt Philip Reth, CEO van UMI.

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/


© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf