Volkswagen toont nieuwe T-Cross: grote update voor succesvolle compacte SUV

Volkswagen toont nieuwe T-Cross: grote update voor succesvolle compacte SUV

  • Eerste beelden van en gegevens over de opgewaardeerde generatie, die begin 2024 op de markt komt
  • Verbeteringen op het vlak van interieurmateriaalkwaliteit, interieurdesign en technische voorzieningen weerspiegelen de feedback van klantenOptioneel rijhulpsysteem Travel Assist3 maakt semiautonoom rijden mogelijk

 

Volkswagen presenteert de eerste gegevens en beelden van de nieuwe T-Cross1/2. De auto wordt aan klanten aangeboden met een herwerkt design, een uitgebreide standaarduitrusting, nieuwe technologische functies en een nieuw ontworpen, hoogwaardig interieur. De voorverkoop start in het vierde kwartaal van 2023. De T-Cross heeft in amper vier jaar tijd een toppositie veroverd onder de compacte SUV’s: al zo’n 1,2 miljoen mensen kozen voor de veelzijdige Volkswagen. Met een gemiddelde productie van ongeveer 300.000 exemplaren per jaar is de T-Cross, die buiten Europa ook als Tacqua en Taigun wordt aangeboden, momenteel een van de meest succesvolle VW-modellen wereldwijd.

Story image

Imelda Labbé, Volkswagen-bestuurslid voor Sales, Marketing en After Sales: “We hebben goed naar onze klanten geluisterd en consequent voortgebouwd op de sterke punten van de T-Cross. Het herwerkte design, het nieuwe infotainment en het rondom hoogwaardig ontworpen interieur leunen dicht aan bij het eerstvolgende hogere voertuigsegment. Daarenboven biedt onze compacte SUV veel ruimte voor een gezin van vijf, veel opbergruimte, zuinige motoren en een hoog veiligheidsniveau.”

 

Modern exterieurdesign en frisse kleuren. Aan de buitenkant is de T-Cross onmiddellijk herkenbaar aan zijn nieuw ontworpen voor- en achterzijde. Hierin zijn nieuwe ledkoplampen en leddagrijlichten geïntegreerd, evenals ledachterlichten. Volkswagen heeft ook de IQ.LIGHT-ledmatrixkoplampen, die voor het eerst op de T-Cross worden aangeboden, volledig opnieuw ontwikkeld. Drie nieuwe, frisse kleuren verrijken het aanbod: de effen kleur Grape Yellow (een fel, sportief geel), Clear Blue Metallic (een edel, levendig lichtblauw) en Kings Red Metallic (een helder, fel rood).

 

Story image

Nieuwe infotainmentgeneratie en hoogwaardig interieur. Het centrale element in het interieur van de nieuwe T-Cross is het vrijstaande infotainmentdisplay. De diagonaal van het standaard aanraakscherm bedraagt 20,3 cm (8,0 duim); in de topversie heeft het display een schermdiagonaal van 23,4 cm (9,2 duim). Bovendien zijn alle versies van de vierdeurs vijfzitter voortaan standaard uitgerust met digitale instrumenten. Ook het dashboard van de T-Cross is volledig nieuw ontworpen: zoals in de grotere VW-modellen is het bekleed met zachte en aanzienlijk hoogwaardigere oppervlaktematerialen. Hetzelfde geldt voorin voor de deurbekleding van de uitvoeringen Style en R-Line. Een handbediende klimaatregeling is standaard, terwijl een automatische airconditioning (Air Care Climatronic) met verlichte digitale schuifregelaars als optie verkrijgbaar is.

 

Story image

Doordacht en variabel, vervoer van e-bikes nu probleemloos mogelijk. Het interieur van de T-Cross is altijd al een van de ruimste en meest veelzijdige geweest in het segment van de compacte SUV’s. Het scoort punten met zijn uitgekiende bediening, zijn uitgebalanceerde plaatsaanbod voor maximaal vijf personen, zijn 140 mm verschuifbare achterbank en zijn maximaal variabele laadruimte. Met alle zitplaatsen bezet biedt de T-Cross een koffervolume van 385 tot 455 liter, beladen tot boven aan de achterbankrugleuning. Door de achterbank neer te klappen (60:40 deelbaar) ontstaat een vlakke laadvloer met een bagagevolume tot 1.281 liter (beladen tot boven aan de rugleuningen van de voorstoelen). Bovendien kan de rugleuning van de voorpassagiersstoel standaard worden neergeklapt vanaf de uitrustingslijn Life. De 2.398 mm lange laadruimte die zo wordt vrijgemaakt, biedt plaats aan zowat alles, van surfplanken tot glijschermen.

 

Volkswagen heeft ook de kogeldruk van de T-Cross aanzienlijk verhoogd: die bedraagt nu 75 in plaats van 55 kg. Zo wordt het maximumgewicht dat de afneembare trekhaak (optioneel) verticaal mag dragen, met 20 kg verhoogd. Enerzijds betekent dit dat de nieuwe T-Cross meer reserves biedt bij het trekken van een zware aanhangwagen. Tegelijkertijd neemt het maximaal toelaatbare gewicht van op de trekhaak monteerbare fietsdragers toe, wat vooral belangrijk is voor het vervoer van e-bikes.

 

Travel Assist3 biedt een aanzienlijke verhoging van het comfort. De T-Cross is wereldwijd een van de weinige voertuigen in deze klasse die optioneel kan worden uitgerust met Travel Assist. Het rijhulpsysteem biedt ondersteunende langs- en dwarsgeleiding. Afhankelijk van het voorliggende verkeer en de toegestane snelheid kan de T-Cross de snelheid regelen door automatisch te accelereren3 en te remmen3.

Binnen de grenzen van het systeem3 kan Travel Assist ook snelheidsbeperkingen, bochten en rotondes in de snelheidsregeling opnemen. Tegelijkertijd kan de Volkswagen autonoom op zijn rijstrook blijven dankzij Lane Assist. Als de nieuwe T-Cross is uitgerust met DSG, kan hij ook autonoom stop-and-goverkeer voor zijn rekening nemen.

 

 

Story image

Beschikbaarheid van de nieuwe T-Cross. De voorverkoop start in het vierde kwartaal van 2023, wanneer ook de online configurator wordt geactiveerd. De marktintroductie bij de concessiehouders begint in het eerste kwartaal van 2024. Ondanks de uitgebreide opwaardering zal ook de nieuwe T-Cross tegen een zeer aantrekkelijke basisprijs worden aangeboden.

 

De productie van de bestseller in zijn huidige versie is voor het jaar 2023 op veel Europese markten al uitverkocht, maar in Duitsland nog even beschikbaar. Nieuwe auto’s die Volkswagen-klanten na de uitverkoop op basis van het huidige model configureren en bestellen, zullen bij levering in het eerste kwartaal van 2024 al tot de nieuwe T-Cross-generatie behoren. Om klanten en media in dit verband zo goed mogelijk te informeren geeft Volkswagen eerder dan gepland een eerste voorproefje van de grote update van de T-Cross.

 

 

  1. T-Cross – bijna-productierijpe studie.
  2. Alle uitrustingsspecificaties, prijzen (incl. 19% btw) en prestatiegegevens gelden voor het in Duitsland aangeboden gamma.
  3. Binnen de grenzen van het systeem: de bestuurder moet te allen tijde klaar zijn om het rijhulpsysteem te overrulen en wordt niet ontslagen van zijn verantwoordelijkheid om het voertuig voorzichtig te besturen.

 

V23-19N - Update Volkswagen T-Cross.docx 742 KB V23-19F - Update Volkswagen T-Cross.docx 743 KB

 

 

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf