Volkswagen stelt e-platform open voor externe leveranciers

Volkswagen stelt e-platform open voor externe leveranciers

  • e.GO wordt eerste partner voor modulair platform voor elektrische aandrijving MEB
  • Eenvoudige en betaalbare productie op kleine schaal met MEB – kostenvoordelen door schaalvergroting
  • Diess: “Volkswagen wil zijn platform vestigen als standaard in de elektromobiliteit.”
  • Op het autosalon van Genève illustreert de ID. Buggy de variabiliteit van MEB, ook voor kleinschalige productie

De Volkswagen-groep zal zijn elektrificatieplatform MEB ook voor andere producenten openstellen. Door een zo ruim mogelijke verspreiding van het MEB en de bijbehorende schaalvoordelen kunnen de kosten van de elektromobiliteit aanzienlijk verlaagd worden. Zo zal individuele mobiliteit ook in de toekomst voor veel mensen betaalbaar en bruikbaar worden. De Volkswagen-groep heeft in een eerste fase ongeveer 15 miljoen zuiver elektrische voertuigen op het MEB-platform gepland. e.GO Mobile AG uit Aken wordt wereldwijd de eerste externe partner die het elektrificatieplatform zal gebruiken om elektrische auto’s op de markt te brengen als aanvulling op het Volkswagen-gamma. Een concreet voertuigproject wordt momenteel gepland. Met de ID. Buggy illustreert Volkswagen op het autosalon van Genève al de variabiliteit van het MEB, ook voor kleinschalige productie, die hiermee gemakkelijk en goedkoop gerealiseerd kan worden.

Dr. Herbert Diess, CEO van Volkswagen AG: “Dat wij platformspecialisten zijn, hebben wij bewezen met ons MQB. Op dit platform zijn al meer dan 100 miljoen van onze voertuigen gebaseerd. Met het MEB-platform verplaatsen we deze succesformule naar het elektrotijdperk en stellen we ons open voor derden. Het MEB moet gevestigd worden als standaard van de e-mobiliteit.”

“Met behulp van dit platform maken wij de individuele mobiliteit CO2‑neutraal, veilig, comfortabel en toegankelijk voor zo veel mogelijk mensen. Want zelfs emotionele en kleinschalige voertuigen zoals de ID. Buggy kunnen op basis van het MEB gemakkelijk en goedkoop gerealiseerd worden. Ik ben blij dat we met e.GO een eerste partner gevonden hebben die ons elektrificatieplatform zal gebruiken als basis voor een gemeenschappelijk te bepalen voertuigproject.”

Prof. Dr. Günther Schuh, CEO van e.GO Mobile AG, voegt hieraan toe: “Wij zijn zeer blij dat de Volkswagen-groep ons deze samenwerking heeft aangeboden. Naast de flexibiliteit van e.GO voor de productontwikkeling kunnen wij ook onze knowhow inzetten in verband met de productie van kleinschalige voertuigen op basis van spaceframes die gebruikmaken van aluminium profielen. En dankzij het MEB-platform zal onze productie nog sneller, robuuster en goedkoper worden.”

Voor Volkswagen is 2019 een sleuteljaar in het e-offensief, dat in de komende jaren nog opgevoerd zal worden. In Genève toont de Volkswagen-groep tal van elektrische voertuigen en studiemodellen, die in de loop van de volgende jaren op de markt zullen komen, zoals de Audi e‑tron GT, ŠKODA Vision iV, SEAT Urban Car of de ID. Buggy.

Tot 2023 zal Volkswagen bijna 44 miljard euro investeren in elektrificatie, digitalisering, mobiliteitsdiensten en autonoom rijden, waarvan 30 miljard uitsluitend aan e-mobiliteit wordt besteed. Tegen 2025 zou ongeveer een vierde van het modellengamma moeten bestaan uit elektrische auto’s.

e.GO Mobile AG wordt beschouwd als een van de pioniers op het vlak van elektromobiliteit  en werd in 2015 opgericht door Prof. Dr. Günther Schuh. Met flexibele teams werkt e.GO aan verschillende goedkope en klantgerichte elektrische voertuigen voor korteafstandsverkeer.

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf