Volkswagen start met de uitbreiding van de fabriek in de VS voor de productie van elektrische auto’s

Volkswagen start met de uitbreiding van de fabriek in de VS voor de productie van elektrische auto’s

  • Volkswagen investeert 800 miljoen Amerikaanse dollar in de uitbreiding van de fabriek in Chattanooga
  • Hier worden 1.000 nieuwe banen gecreëerd
  • Productie start in 2022 met de SUV van de ID.-familie
  • Daarnaast moet er een nieuwe montage-installatie voor batterijsystemen komen
Vertaling

 

Volkswagen of America is begonnen met de bouw van zijn montagelijn voor zuiver elektrische voertuigen op basis van het modulaire platform voor elektrische aandrijving (MEB). De huidige fabriek in Chattanooga wordt vanaf 2022 de Volkswagen-productiesite voor elektrische voertuigen in Noord-Amerika. Daarnaast moet er in Chattanooga ook een montagelijn voor batterijsystemen worden gebouwd.

 

“Dit is een belangrijk moment voor het bedrijf”, aldus Scott Keogh, President en CEO van Volkswagen Group of America. “De uitbreiding van de lokale productie legt de basis voor duurzame groei in de VS. Elektrische auto’s vormen de toekomst van de mobiliteit en Volkswagen zal ze voor miljoenen mensen bouwen.” In de Volkswagen-fabriek in Zwickau rollen de eerste ID.3’s al van de band. In 2020 zal de productie van ID.-modellen starten op de Chinese productiesites van Anting en Foshan. Tot 2022 worden in acht vestigingen op drie continenten MEB-voertuigen gebouwd. De vestiging in Chattanooga zal in de toekomst het productiecentrum van elektrische voertuigen in Noord-Amerika worden.

Door investeringen in de Chattanooga-fabriek ter waarde van 800 miljoen Amerikaanse dollar zullen bij Volkswagen zo’n 1.000 banen worden gecreëerd. In 2022 moet in Chattanooga de productie van een SUV uit de ID.-familie starten.

De productiesite wordt alles bij elkaar 52.400 m2 groter. Daarnaast komt er in Chattanooga ook een montagelijn voor batterijsystemen.

Volkswagen bouwt op dit moment in Chattanooga de SUV Atlas en de Noord-Amerikaanse variant van de Passat berline.

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be

 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

- D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

- Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

- D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy