Volkswagen start met de uitbreiding van de fabriek in de VS voor de productie van elektrische auto’s

Volkswagen start met de uitbreiding van de fabriek in de VS voor de productie van elektrische auto’s

  • Volkswagen investeert 800 miljoen Amerikaanse dollar in de uitbreiding van de fabriek in Chattanooga
  • Hier worden 1.000 nieuwe banen gecreëerd
  • Productie start in 2022 met de SUV van de ID.-familie
  • Daarnaast moet er een nieuwe montage-installatie voor batterijsystemen komen
Vertaling

 

Volkswagen of America is begonnen met de bouw van zijn montagelijn voor zuiver elektrische voertuigen op basis van het modulaire platform voor elektrische aandrijving (MEB). De huidige fabriek in Chattanooga wordt vanaf 2022 de Volkswagen-productiesite voor elektrische voertuigen in Noord-Amerika. Daarnaast moet er in Chattanooga ook een montagelijn voor batterijsystemen worden gebouwd.

 

“Dit is een belangrijk moment voor het bedrijf”, aldus Scott Keogh, President en CEO van Volkswagen Group of America. “De uitbreiding van de lokale productie legt de basis voor duurzame groei in de VS. Elektrische auto’s vormen de toekomst van de mobiliteit en Volkswagen zal ze voor miljoenen mensen bouwen.” In de Volkswagen-fabriek in Zwickau rollen de eerste ID.3’s al van de band. In 2020 zal de productie van ID.-modellen starten op de Chinese productiesites van Anting en Foshan. Tot 2022 worden in acht vestigingen op drie continenten MEB-voertuigen gebouwd. De vestiging in Chattanooga zal in de toekomst het productiecentrum van elektrische voertuigen in Noord-Amerika worden.

Door investeringen in de Chattanooga-fabriek ter waarde van 800 miljoen Amerikaanse dollar zullen bij Volkswagen zo’n 1.000 banen worden gecreëerd. In 2022 moet in Chattanooga de productie van een SUV uit de ID.-familie starten.

De productiesite wordt alles bij elkaar 52.400 m2 groter. Daarnaast komt er in Chattanooga ook een montagelijn voor batterijsystemen.

Volkswagen bouwt op dit moment in Chattanooga de SUV Atlas en de Noord-Amerikaanse variant van de Passat berline.

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf