Volkswagen keert terug op de Iraanse markt

Dinsdag 4 juli 2017 —  

Vanaf de maand augustus start Volkswagen met de commercialisering van de Tiguan en de Passat op de Iraanse markt. Een terugkeer van het merk Volkswagen na een afwezigheid van 17 jaar, waarmee het zijn potentiële wereldmarkt kan vergroten.

De Volkswagen Tiguan en Passat worden op de Iraanse markt gecommercialiseerd via de firma Mammut Khodro, die al instaat voor de invoer van het vrachtwagenmerk Scania in het land. De Mammut Group is één van de grootste private werkgevers in Iran en is actief in het hele Midden-Oosten in sectoren als de bouw, telecommunicatie, logistiek, IT, financiële diensten en natuurlijk automobiel. In een eerste  fase zal de distributie gaan via acht concessiehouders in de buurt van Teheran.

 

De Tiguan en de Passat staan voor de continuïteit van een lange lijst in Iran verkochte Volkswagen-voertuigen. Vanaf de jaren ’50 werd de Kever er verkocht, gevolgd door de Combi en de familiale stadsauto Gol. “Wij zijn blij om onze laatste modellen met een Premium-uitrusting aan onze Iraanse klanten te kunnen aanbieden”, onderstreepte Anders Sundt Jensen, projectleider voor de Iraanse markt. Volgens de regering kunnen op korte en middellange termijn jaarlijks 3 miljoen nieuwe voertuigen in het land worden ingeschreven.