Volkswagen versterkt zijn aanwezigheid in de VS met een Atlas met 5 zitplaatsen (vertaling)

Volkswagen versterkt zijn aanwezigheid in de VS met een Atlas met 5 zitplaatsen (vertaling)

Dinsdag 20 maart 2018 —

Na de succesvolle lancering van de Atlas SUV, verstevigt Volkswagen zijn aanwezigheid op de Noord-Amerikaanse markt door een vijfzitterversie te onthullen van zijn grote SUV. Dit concept staat dicht bij de toekomstige productieversie en zal worden voorgesteld op het aanstaande salon van New York.

Dit volledig nieuwe model werd ontworpen en ontwikkeld in de Verenigde Staten op basis van de Atlas SUV die in 2017 werd gelanceerd. Van dit model werden reeds meer dan 36.000 exemplaren verkocht, waarmee al een grote stap werd gezet om het lokale aandeel SUV’s in de Volkswagen-productmix boven de 50% te brengen op deze markt.

 

Net als de Atlas werd de nieuwe SUV op het MQB-platform gebouwd. Hij onderscheidt zich door een dynamische achterpartij en een daklijn geïnspireerd op sportieve coupés. Hij zal gebouwd worden in de Amerikaanse fabriek van Chattanooga (Tennessee), naast de versie met 7 plaatsen. De conceptversie, die op de New York International Auto Show zal worden onthuld, toont de mogelijkheden voor toekomstige varianten op basis van dit model.

 

Dit nieuwe model kadert in de Volkswagen-strategie TRANSFORM 2025+. Dit plan voorziet onder meer een uitbreiding van het SUV-aanbod als groeimotor en het is een manier om te voldoen aan de groeiende vraag naar dit koetswerktype. In totaal zal Volkswagen vanaf 2020 wereldwijd 19 SUV-modellen aanbieden: van een kleine SUV op Polo-formaat tot de grote Atlas.

 

Volkswagen zal ongeveer 340 miljoen dollar investeren in de lancering van producten, bovenop de 900 miljoen dollar die reeds geïnvesteerd werd in de uitbreiding van de fabriek van Chattanooga. De Atlas met 5 plaatsen zal het derde model zijn dat ter plaatse wordt geproduceerd, na de Passat (sinds 2011) en de Atlas met 7 zitplaatsen (sinds 2017).