Volkswagen versterkt zijn aanwezigheid in de VS met een Atlas met 5 zitplaatsen (vertaling)

Volkswagen versterkt zijn aanwezigheid in de VS met een Atlas met 5 zitplaatsen (vertaling)

Na de succesvolle lancering van de Atlas SUV, verstevigt Volkswagen zijn aanwezigheid op de Noord-Amerikaanse markt door een vijfzitterversie te onthullen van zijn grote SUV. Dit concept staat dicht bij de toekomstige productieversie en zal worden voorgesteld op het aanstaande salon van New York.

Dit volledig nieuwe model werd ontworpen en ontwikkeld in de Verenigde Staten op basis van de Atlas SUV die in 2017 werd gelanceerd. Van dit model werden reeds meer dan 36.000 exemplaren verkocht, waarmee al een grote stap werd gezet om het lokale aandeel SUV’s in de Volkswagen-productmix boven de 50% te brengen op deze markt.

 

Net als de Atlas werd de nieuwe SUV op het MQB-platform gebouwd. Hij onderscheidt zich door een dynamische achterpartij en een daklijn geïnspireerd op sportieve coupés. Hij zal gebouwd worden in de Amerikaanse fabriek van Chattanooga (Tennessee), naast de versie met 7 plaatsen. De conceptversie, die op de New York International Auto Show zal worden onthuld, toont de mogelijkheden voor toekomstige varianten op basis van dit model.

 

Dit nieuwe model kadert in de Volkswagen-strategie TRANSFORM 2025+. Dit plan voorziet onder meer een uitbreiding van het SUV-aanbod als groeimotor en het is een manier om te voldoen aan de groeiende vraag naar dit koetswerktype. In totaal zal Volkswagen vanaf 2020 wereldwijd 19 SUV-modellen aanbieden: van een kleine SUV op Polo-formaat tot de grote Atlas.

 

Volkswagen zal ongeveer 340 miljoen dollar investeren in de lancering van producten, bovenop de 900 miljoen dollar die reeds geïnvesteerd werd in de uitbreiding van de fabriek van Chattanooga. De Atlas met 5 plaatsen zal het derde model zijn dat ter plaatse wordt geproduceerd, na de Passat (sinds 2011) en de Atlas met 7 zitplaatsen (sinds 2017).

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy