Volkswagen investeert in Northvolt AB

Volkswagen investeert in Northvolt AB

  • Volkswagen investeert ongeveer 900 miljoen euro in gemeenschappelijke batterijactiviteiten met Northvolt
  • Volkswagen wordt aanvankelijk voor 20 procent eigenaar van de Zweedse batterijcelproducent
  • Verder in de loop van het jaar wil Volkswagen een 50/50-joint venture oprichten voor de bouw van een batterijcelfabriek met een capaciteit van 16 GWh
  • Volkswagen-bestuurslid Stefan Sommer: “Met Northvolt hebben we een Europese partner gevonden met wie we ook in Duitsland werk kunnen maken van de productie van batterijcellen.”

Volkswagen AG investeert ongeveer 900 miljoen euro in gemeenschappelijke batterijactiviteiten met Northvolt AB. Een deel van dat bedrag is bedoeld voor een geplande joint venture met de Zweedse batterijproducent. Een tweede deel gaat direct naar Northvolt AB. In ruil daarvoor krijgt Volkswagen zo’n 20 procent van de aandelen in Northvolt AB en een zitje in de raad van bestuur, op voorwaarde dat de mededingingsautoriteiten hun goedkeuring geven. In de loop van het jaar zal een 50/50-joint venture opgericht worden, voor de bouw van een batterijcelfabriek met een capaciteit van 16 GWh in Europa. Indien aan alle randvoorwaarden voldaan is, starten de werkzaamheden ten vroegste in 2020 in Nedersaksen (Salzgitter). Omstreeks de jaarwisseling 2023-2024 zou de productie van de batterijcellen voor Volkswagen dan aanvangen.

 

Dr. Stefan Sommer, lid van de raad van bestuur van Volkswagen en verantwoordelijk voor aankoop: “Volkswagen voldoet op alle niveaus aan de voorwaarden voor een succesvolle implementatie van zijn elektrificatiestrategie. Met Northvolt hebben we nu ook een Europese partner gevonden. Wij willen hun knowhow en duurzame CO2-geoptimaliseerde productieprocessen inzetten om ook in Duitsland werk te maken van de productie van batterijcellen. Dat vereist uiteraard wel dat aan de economische randvoorwaarden is voldaan.”

 

De Volkswagen-groep zal vanaf 2025 in het kader van zijn elektrificatiestrategie in Europa alleen al jaarlijks 150 GWh nodig hebben. In Azië wordt een behoefte in dezelfde grootorde verwacht.

Northvolt is een Europese producent van duurzame, hoogwaardige batterijcellen en -systemen. Het bedrijf werkt in Zweden momenteel aan een pilootproductie van batterijcellen, en bouwt tegelijk een fabriek met een volume van in eerste instantie 16 GWh. Northvolt werd in 2016 opgericht om in Europa de omslag naar een emissievrije toekomst te stimuleren. Het bedrijf werkt met succes verder aan zijn missie: de ontwikkeling van de meest milieuvriendelijke lithium-ionbatterij, met de focus op een zo laag mogelijke CO2-uitstoot en maximale ambities op het vlak van recyclage. Northvolt mag naast Volkswagen AG ook Scania, ABB, BMW, Siemens, Vattenfall en Vestas tot zijn industriële partners en klanten rekenen.

 

 

Meer informatie op northvolt.com.

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf