Volkswagen-groep levert 10,3 miljoen voertuigen in 2016

Volkswagen-groep levert 10,3 miljoen voertuigen in 2016

 

·         In december 933.300 voertuigen aan klanten geleverd (+11,8 %)

·         Voorzitter van de raad van bestuur Matthias Müller: "We hebben in het voorbije jaar meer dan 10 miljoen voertuigen aan onze klanten geleverd, dat geeft het concern en zijn merken vertrouwen in de toekomst."

 

De Volkswagen-groep heeft afgelopen jaar wereldwijd 10,3 miljoen voertuigen aan klanten geleverd. Daarmee noteerde de groep in vergelijking met het jaar voordien een stijging met 3,8 %. In december steeg het aantal leveringen met 11,8 % tot 933.300 voertuigen. Matthias Müller, voorzitter van de raad van bestuur van de Volkswagen-groep, verklaarde: "2016 was een zeer uitdagend jaar voor ons. We hebben vaart gezet achter de verwerking en afhandeling van de dieselcrisis en zijn met onze 'Together – Strategie 2025' tegelijk een fundamenteel veranderingsproces gestart om Volkswagen op de toekomst van de mobiliteit voor te bereiden. Desondanks zijn we erin geslaagd om in moeilijke omstandigheden onze operationele business te stabiliseren. We hebben in het voorbije jaar meer dan 10 miljoen voertuigen aan onze klanten geleverd, dat geeft het concern en zijn merken vertrouwen in de toekomst."

 

Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.


D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy