Volkswagen D’Ieteren Finance viert zijn 5de verjaardag

Volkswagen D’Ieteren Finance viert zijn 5de verjaardag

 

Op 13 februari 2012 ondertekenden D’Ieteren en Volkswagen Financial Services een akkoord voor de oprichting van een gezamenlijk filiaal : Volkswagen D’Ieteren Finance. Vandaag telt Volkswagen D’Ieteren Finance meer dan 100.000 wagens in zijn vloot !

Volkswagen D’Ieteren Finance (Volkswagen D’Ieteren Finance) ontstond uit de fusie van de activiteiten van D’Ieteren Lease, de eerste captive verhuurder en aanbieder van Verhuur op Lange Termijn en Financiële Leasing op de Belgische verhuurmarkt, en Volkswagen Bank, actief op de markt van de klassieke financiering en het ballonkrediet. Vandaag, vijf jaar na de geboorte van de nieuwe entiteit, totaliseert Volkswagen D’Ieteren Finance meer dan 100.000 wagens in zijn vloot. De merkenportefeuille omvat Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, My Way, Porsche, Bentley en Lamborghini maar ook de MAN vrachtwagens en bussen, evenals de Yamaha motoren en scooters.

Nieuwe producten en diensten

Sinds 2012 biedt Volkswagen D’Ieteren Finance producten en diensten aan bestemd voor zowel professionals als particulieren (Verhuur op Lange Termijn, Financiële Leasing/Renting, Financiering, AutoCredit). In 2014 werden de producten van Wecare (onderhoud en herstelling) en Insurance (autoverzekering voor particulieren) aan het dienstenaanbod toegevoegd. Deze dynamiek zet zich sinds het begin van dit jaar verder met de lancering van Volkswagen e-Moby (elektrische mobiliteit), de producten van de Financiële Leasing & Renting voor Yamaha en de leasingformules voor tweedehandsvoertuigen en tot slot ook alternatieve mobiliteitsoplossingen.

Mobiliteitspartner

Als echte mobiliteitspartner ontwikkelt Volkswagen D’Ieteren Finance onophoudend nieuwe producten en diensten om te beantwoorden aan de noden van de bestuurder van vandaag, maar ook om te anticiperen op de verwachtingen van morgen.

Meer info op www.vdfin.be

 

Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.


D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy