Volkswagen climate windscreen : draadloos ontdooien

Volkswagen climate windscreen : draadloos ontdooien

Maandag 30 januari 2017 —  

Met de ijzige nachten die we de laatste weken hebben gekend, werden we allemaal geconfronteerd met het probleem van aangevroren ruiten op het moment dat we de wagen wilden nemen. Volkswagen biedt de perfecte oplossing met een verwarmde voorruit zonder enige bedrading.

Het nieuwe « climate windscreen » van Volkswagen is uitgerust met een dun laagje zilver waarin een elektrische stroom de nodige warmte opwekt. Zonder meer dan 400 tot 500 Watt  te verbruiken om de voorruit te ontdooien, hindert deze oplossing ook nooit het zicht van de bestuurder, zelfs tegen de zon in, wanneer de traditionele bedrading zichtbaar wordt.

Door op constante wijze te verwarmen laat deze oplossing toe de voorruit volledig vrij te maken, en verhindert ze dat er zich opnieuw damp of rijm vormt. Het onderste gedeelte van de voorruit is bovendien uitgerust met gloeidraden, die van buitenaf onzichtbaar zijn en dienen om de ruitenwissers te verwarmen om zo te verhinderen dat de wisserbladen aan de ruit kleven.

In de zomer kan deze intelligente voorruit de temperatuur in de wagen beperken (tot 15°C verschil vergeleken met een traditionele voorruit) omdat het zilverlaagje tot 60% van de zonnewarmte reflecteert.