Volkswagen climate windscreen : draadloos ontdooien

Volkswagen climate windscreen : draadloos ontdooien

 

Met de ijzige nachten die we de laatste weken hebben gekend, werden we allemaal geconfronteerd met het probleem van aangevroren ruiten op het moment dat we de wagen wilden nemen. Volkswagen biedt de perfecte oplossing met een verwarmde voorruit zonder enige bedrading.

Het nieuwe « climate windscreen » van Volkswagen is uitgerust met een dun laagje zilver waarin een elektrische stroom de nodige warmte opwekt. Zonder meer dan 400 tot 500 Watt  te verbruiken om de voorruit te ontdooien, hindert deze oplossing ook nooit het zicht van de bestuurder, zelfs tegen de zon in, wanneer de traditionele bedrading zichtbaar wordt.

Door op constante wijze te verwarmen laat deze oplossing toe de voorruit volledig vrij te maken, en verhindert ze dat er zich opnieuw damp of rijm vormt. Het onderste gedeelte van de voorruit is bovendien uitgerust met gloeidraden, die van buitenaf onzichtbaar zijn en dienen om de ruitenwissers te verwarmen om zo te verhinderen dat de wisserbladen aan de ruit kleven.

In de zomer kan deze intelligente voorruit de temperatuur in de wagen beperken (tot 15°C verschil vergeleken met een traditionele voorruit) omdat het zilverlaagje tot 60% van de zonnewarmte reflecteert.

Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:


  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  


  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  


  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy