Volkswagen C Coupé GTE in wereldpremière op Auto Shanghai 2015

Volkswagen C Coupé GTE in wereldpremière op Auto Shanghai 2015

Maandag 20 april 2015 — Volkswagen heeft op het autosalon Auto Shanghai 2015 in wereldpremière de C Coupé GTE voorgesteld. Dit ruim vijf meter lange vierdeurs studiemodel voor de Chinese markt combineert exclusiviteit, perfectie en emoties. De C Coupé GTE wordt aangedreven door een innovatief plug-in hybridesysteem, dat een indrukwekkend systeemkoppel van liefst 500 Nm ter beschikking stelt.

Vooruitstrevend coupé-studiemodel blikt vooruit op het design van toekomstige sportieve berlines

 

De vooruitstrevende C Coupé GTE blikt vooruit op de nieuwe designrichting voor de toekomstige topberlines van Volkswagen. Zijn moderne vormgeving overtuigt vanuit ieder gezichtspunt: terwijl de lange motorkap een zelfverzekerde uitstraling garandeert, maakt de vierdeurs C Coupé GTE in zijaanzicht indruk met zijn elegante lijnen, lage ruiten en de door twee lijnen gevormde horizontale karakterlijn. Ook langs achteren gezien komt die horizontale opdeling duidelijk tot uiting, wat de breedte van de wagen extra benadrukt.

 

De C Coupé GTE wordt aangedreven door een van de modernste plug-in hybridesystemen ter wereld. Dat bestaat uit een viercilinder-turbobenzinemotor met directe injectie (TSI), een automatische achtversnellingsbak, een in de versnellingsbakmodule geïntegreerde elektromotor en een lithium-ionaccu. De TSI-motor levert 155 kW (210 pk), de elektromotor 91 kW (124 pk). De hybride aandrijving ontwikkelt zo een systeemvermogen van 180 kW (245 pk) en een indrukwekkend systeemkoppel van 500 Nm.

 

De achterin geïntegreerde accu kan tijdens het rijden maar ook in stilstand via het stopcontact worden opgeladen. De C Coupé GTE kan bovendien ook puur elektrisch en dus emissievrij rijden (tot 130 km/u), met een rijbereik tot 50 km. Het gemengde verbruik (NEDC-meting voor hybride voertuigen) bedraagt 2,3 l/100 km, wat resulteert in een CO2-uitstoot van slechts 55 g/km. Het totale rijbereik bedraagt ruim 800 km. Ondanks zijn energetische efficiëntie heeft de C Coupé GTE duidelijke sportieve ambities. Deze Volkswagen sprint in 8,6 s van 0 tot 100 km/u en heeft een topsnelheid van 232 km/u.