Volkswagen Bedrijfsvoertuigen produceert 100.000ste California

Volkswagen Bedrijfsvoertuigen produceert 100.000ste California

Vrijdag 25 mei 2018 — De Volkswagen California - het synoniem voor vrijheid op vier wielen - kent steeds meer succes. In de fabriek van Hannover-Limmer werd zopas het 100.000ste exemplaar gebouwd en men verwacht een nieuw productierecord te realiseren.

De 100.000ste California die door Volkswagen Bedrijfsvoertuigen werd geassembleerd, is een tweekleurige « Candy White/Starlight Blue Metallic » California Ocean 2.0 TSI 204 pk 4Motion met een DSG7-versnellingsbak. Hij is uitgerust met tal van opties, waaronder een hefdak, een bijpassende luifel in marineblauw, een fietsendrager, een kookhoek, een vloer met houtmotief en een navigatiesysteem.

Eckhard Scholz, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Volkswagen Bedrijfsvoertuigen, verklaarde bij deze gelegenheid: «We konden dit legendarische succesverhaal niet beter geschreven hebben of verder schrijven. De kaap van 100.000 voertuigen betekent ook dat 100.000 klanten hun droom van onafhankelijkheid, reizen en plezier beleven aan de California hebben waargemaakt. Dit is een iconisch voertuig in het segment van kampeerwagens en vrijetijdsvoertuigen en het is bovendien de populairste en bestverkochte kampeerwagen in zijn klasse».

De California werd 30 jaar geleden samen met partner Westfalia ontworpen op de basis van de Transporter en werd destijds geproduceerd in Rheda-Wiedenbruck. Sinds 2004 staat Volkswagen Bedrijfsvoertuigen in voor de ontwikkeling van de California en hij wordt momenteel exclusief gebouwd in de 13.000 m² grote fabriek van Hannover-Limmer. De basisvoertuigen worden er per vrachtwagen aangeleverd vanuit de fabriek van Hannover-Stocken. Vervolgens worden de California’s er door experten met de hand gemonteerd volgens de wensen van de klant.

In totaal werden reeds meer dan 160.000 California’s geproduceerd, en het ritme zal nog verder stijgen, omdat Volkswagen Bedrijfsvoertuigen dit jaar op een nieuw record afstevent. In 2017 boekte het merk reeds een record met een productie van 15.155 exemplaren (+18%). De California werd onlangs bekroond met de titel « Kampeerwagen van het Jaar 2018 », wat nogmaals aantoont dat dit de populairste compacte mobilhome is.