Volkswagen Amarok: de nieuwe premium pick-up

Volkswagen Amarok: de nieuwe premium pick-up

 

-    Enige pick-up in zijn segment met een 3,0l V6 turbodiesel 
-    Nieuwste radio-/navigatiesystemen en mobiele online diensten 
-    Lanceringsmodel Aventura met elektrisch verstelbare ergoComfort-zetels, boordcomputer Premium en achterruitrijcamera 

 

Volkswagen Commercial Vehicles legt de lat nog hoger: de Amarok, de premium pick-up in het B-segment, is voortaan uitgerust met een V6-motor van de nieuwste generatie. Ook binnenin heeft de terreinwagen veel nieuws te bieden voor zijn klanten, zoals een aantrekkelijke cockpit inclusief boordcomputer met kleurenscherm in het lanceringsmodel Aventura en de nieuwste radio-/navigatiesystemen. Bovendien kan de Amarok worden uitgerust met 14-voudig verstelbare ergoComfort-zetels vooraan, die reeds voor hun rugvriendelijkheid erkend werden.

 

Robuust en betrouwbaar: met zijn uitstraling en hoge kwaliteitsniveau zal de nieuwe Amarok ook klanten uit het klassieke SUV-segment overtuigen. De pick-up, die zich zowel op de weg als op het terrein thuis voelt, levert een maximumkoppel van 550 Nm en een vermogen tot 165 kW (224 pk). Een topsnelheid tot 193 km/u en een sprint van 0 tot 100 km/u in 7,9 s zijn mogelijk.

 

Het interieur van de nieuwe Amarok biedt meer hoofd- en beenruimte. Hiertoe dragen de in de hoogte en lengte verstelbare voorzetels bij. Ze onderscheiden zich door sportief gevormde zijwangen met een verbeterd comfort en optimale ergonomie. De nieuwe 14-voudig verstelbare ergoComfort-voorzetels werden bovendien met het 'AGR'-label van de 'Aktion Gesunder Rücken e.V.' (Duitse vereniging voor een gezondere rug) onderscheiden. Samen met de Nappalederen zetelbekleding, de contrasterende 'Ceramique'-stiksels en de optionele zetelverwarming komen ook veeleisende klanten niets te kort.

 

Ook het nieuwe instrumentenbord springt onmiddellijk in het oog: het nieuwe ontwerp legt de nadruk op horizontale lijnen en een duidelijke indeling van de vlakken met een afwerking van topkwaliteit.

 

Het multifunctiestuur helpt de bestuurder met de bediening van de radio, de telefoon en de boordcomputer. Deze boordcomputer tussen de klassieke instrumenten is op het lanceringsmodel Amarok Aventura in kleur en beschikt over een 3D-weergave. Met de nieuwe, optionele schakelpeddels aan het stuur (standaard op de Aventura) kan de 8-traps automaat worden bediend. De frameloze binnenspiegel, in combinatie met de 'Licht en zicht' module, verhoogt de aantrekkingskracht en sportiviteit van het nieuwe Amarok-interieur.

 

Bovenaan de middenconsole, en daardoor direct in het blikveld van de bestuurder, bevindt zich het nieuwe infotainmentsysteem met een doordachte en ergonomische bediening. Dankzij functies zoals App Connect, Guide & Inform of Car-Net kunnen bijvoorbeeld smartphoneapplicaties via een USB-aansluiting geïntegreerd worden om zo via het aanraakscherm van het infotainmentsysteem toegang te krijgen tot hun inhoud. Guide & Inform breidt het navigatiesysteem uit met zeer actuele en online informatiediensten, zoals online verkeersinformatie. Het navigatiesysteem 'Discover Media' biedt bovendien standaard digitale radio-ontvangst DAB+.

 

De 'Park Pilot'-parkeersensoren, ondersteund door de achteruitrijcamera, maken het leven makkelijker. De pedalen in roestvrij staal (exclusief in de Aventura) en de zwarte bekleding van de deurpanelen, horizontaal opgedeeld door een contrasterende gelakte sierlijst, maken het plaatje compleet in het Amarok-interieur. Klimaatregeling, bluetoothaansluiting en tot vier 12V-stopcontacten zijn eveneens aan boord.

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf