Vanaf 2019 zal Volkswagen voertuigen onderling laten communiceren voor meer veiligheid

Vanaf 2019 zal Volkswagen voertuigen onderling laten communiceren voor meer veiligheid

 

Vanaf 2019 zal Volkswagen zijn wagens beginnen uitrusten met de pWLANtechnologie om de verkeersveiligheid te verhogen. Daarmee kan men informatie over onmiddellijke risico’s tussen de voertuigen sturen, maar ook tussen de voertuigen en de plaatselijke omgeving.

De connectiviteit tussen verschillende voertuigen (car-to-car), alsook tussen voertuigen en de transportinfrastructuur in de omgeving (car-to-X), is een belangrijke stap naar geconnecteerd rijden dat tot doel heeft het aantal verkeersongevallen terug te dringen of de gevolgen ervan te beperken. Vanaf 2018 zal Volkswagen dus starten zijn eerste modellen standaard met pWLAN uit te rusten om bepaalde verkeersinformatie uit te wisselen tussen de voertuigen van verschillende constructeurs. Zo wordt het mogelijk sneller dan tot nog toe (in enkele milliseconden) informatie over verkeer, ongevallen en andere situaties gekoppeld aan de verkeerstoestand te delen met de onmiddellijke omgeving in een straal van ongeveer 500 meter. Zo wordt het zelfs mogelijk te zien wat er zich na de volgende bocht afspeelt!

Het pWLAN-systeem gebruikt een speciale frequentieband die voorbehouden is aan de wegveiligheid en de verkeersefficiëntie, wat betekent dat er geen communicatiekosten zijn en dat het systeem niet afhangt van het gsm-netwerk.

Aangezien de efficiëntie van het systeem verbetert naarmate er meer gebruikers zijn, werkt Volkswagen nu samen met de overheden, de ministeries van transport, de hulpdiensten en andere partners. Want zoals Johannes Neft, Verantwoordelijke voor Chassisontwikkeling voor het merk Volkswagen, bevestigt: « Het belangrijkste is dat de technologie op coherente wijze wordt gebruikt door een zo groot mogelijk aantal constructeurs en partners. »

Eveneens om het aantal ongevallen te beperken kondigen ook de beheerders van de transportinfrastructuren in Duitsland, Nederland en Oostenrijk aan dat ze een beroep willen doen op de pWLAN-technologie. 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

- D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

- Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

- D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy