Volkswagen zero-emissie-Van blikt vooruit naar 2019: BUDD-e haalt het internet en zo de wereld aan boord

Volkswagen zero-emissie-Van blikt vooruit naar 2019: BUDD-e haalt het internet en zo de wereld aan boord

Donderdag 7 januari 2016 — Wereldpremière van de Volkswagen BUDD-e

 

Volkswagen blikte op de CES in Las Vegas vooruit naar de toekomst met een zero-emissievoertuig – de avantgardistische minibus BUDD-e. Het eerste model op basis van een even nieuwe als vooruitstrevende Volkswagen Technologiematrix voor elektrische voertuigen, met een rijbereik tot 533 kilometer (NEDC). De BUDD-e met zijn iconische design heeft bovendien een charismatische uitstraling. Een Volkswagen die de geschiedenis van het merk alle eer aandoet en tegelijk duidelijk koers zet naar de nabije toekomst. En die is maximaal geconnecteerd. BUDD-e wordt daarbij een mobiele interface tussen de wereld aan boord en de buitenwereld. De auto op het internet der dingen. Met toegang tot thuis – via Smart Home – of de werkomgeving. Hij is uitgerust met de volgende infotainmentgeneratie, die van reizen een interactieve belevenis maakt. BUDD-e overtuigt met nieuwe oplossingen voor de bediening en informatieverwerking. Alles verloopt intuïtiever dan ooit. Aanraak- en gebarenbediening vloeien naadloos in elkaar over. Schakelaars en toetsen verdwijnen. Afzonderlijke beeldschermen versmelten tot grote infotainmentpanelen. Analoge spiegels worden digitale schermen. Het concept van deze nieuwe interactieve infotainment- en bedieningssystemen katapulteert de inzittenden van dit Volkswagen-studiemodel een eindje vooruit in de toekomst – naar het einde van dit decennium.

De BUDD-e in tien punten

 

1. Zero-emissie-Van is het eerste studiemodel van Volkswagen op basis van het nieuwe modulaire elektrificatieplatform (MEB)

2. BUDD-e heeft elektrische vierwielaandrijving met een elektromotor van 100 kW vooraan en een elektromotor van 125 kW achteraan.

3. Accu met een capaciteit van 92,4 kWh maakt een rijbereik tot 533 km mogelijk (NEDC-meting)

4. Met BUDD-e realiseert Volkswagen een nieuwe Human-Machine-Interface (HMI) als baanbrekend weergave- en bedieningsconcept.

5. Active Info Display en Head Unit (infotainmentsysteem) versmelten tot een interactieve wereld.

6. BUDD-e brengt de auto op het internet. Smart Home maakt vanuit de auto toegang tot thuis mogelijk.

7. Via tablet en de Volkswagen 'reis-app' kunnen muzieknummers gericht gestart worden op bepaalde punten in het traject.

8. Gebarenbediening 2.0 maakt intuïtieve bediening van de auto mogelijk. Zelfs de deuren kunnen met een gebaar geopend worden.

9. Nieuw touchsysteem in het multifunctiestuur correspondeert met de HMI en maakt bediening intuïtiever dan ooit

10. Clean design ademt de geschiedenis van het merk en zet tegelijk volop koers naar de nabije toekomst.