De nieuwe T-Cross: “more than one thing”

De nieuwe T-Cross: “more than one thing”

 

  • Na de T-Roc breidt het SUV-gamma verder uit met de T-Cross
  • Innovatief, bijzonder ruim interieur biedt maximale flexibiliteit
  • Dankzij MQB:  talrijke rijhulpsystemen uit hogere voertuig-klassen doen hun intrede in het segment van kleinere wagens

 

Weldra brengt het merk Volkswagen een nieuw SUV-formaat op de markt: de T-Cross. Terwijl hij in 2016 op het autosalon van Genève nog alle aandacht naar zich toe trok als druk besproken studieobject, bevindt de standaardversie zich vandaag in de laatste rechte lijn richting productie. Met de T-Cross zal Volkswagen het spectrum van de Sport Utility Vehicles uitbreiden met een klein model. “I am more than one thing’” luidt de officiële introductieslogan van de T-Cross. “More” (meer) is te begrijpen als een statement: hij biedt meer dan wat in dit segment gebruikelijk is maar zal tegelijkertijd niet meer kosten. De wereldpremière van de T-Cross staat gepland voor de herfst. Tot het zover is, gunt Volkswagen het publiek een eerste blik op zijn toekomstige SUV in de klasse van kleine wagens.

 

T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace en Touareg: vanaf nu zijn dit de vijf SUV-formaten van het merk in Europa. Maar ook in China en Zuid-Amerika zal de nieuwe T-Cross het SUV-gamma verrijken. De 4,107 m korte Volkswagen is charismatisch ontworpen, altijd op de voorwielen aangedreven, functioneel uitgedacht en clever gebouwd. Helemaal afgestemd op de stad, startklaar voor kleine en grote avonturen binnen en buiten de stadsjungle.

 

Het modulaire MQB-platform heeft voor verrassend veel ruimte gezorgd. Een voorbeeld: de achterbank is in de lengte verstelbaar voor meer ruimte voor de knieën of meer ruimte in de koffer. De voordelen van het MQB-platform komen ook op andere vlakken tot uiting. De T-Cross zal als een van de veiligste voertuigen in zijn klasse op de markt komen, verzekerd van uitstekende crasheigenschappen en een grote verscheidenheid aan rijhulpsystemen.

 

Standaard aan boord: Front Assist (afstandscontrolesysteem) en Lane Assist (koerscorrectiesysteem). “I am more than one thing”, de nieuwe T-Cross.

 

Film: Jürgen Stackmann, Head of Sales & Marketing, and Klaus Bischoff, Head of Design of the Volkswagen brand, explain the new T-Cross: https://youtu.be/1S8nY3sQxuk

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy