De nieuwe T-Cross: “more than one thing”

De nieuwe T-Cross: “more than one thing”

 

  • Na de T-Roc breidt het SUV-gamma verder uit met de T-Cross
  • Innovatief, bijzonder ruim interieur biedt maximale flexibiliteit
  • Dankzij MQB:  talrijke rijhulpsystemen uit hogere voertuig-klassen doen hun intrede in het segment van kleinere wagens

 

Weldra brengt het merk Volkswagen een nieuw SUV-formaat op de markt: de T-Cross. Terwijl hij in 2016 op het autosalon van Genève nog alle aandacht naar zich toe trok als druk besproken studieobject, bevindt de standaardversie zich vandaag in de laatste rechte lijn richting productie. Met de T-Cross zal Volkswagen het spectrum van de Sport Utility Vehicles uitbreiden met een klein model. “I am more than one thing’” luidt de officiële introductieslogan van de T-Cross. “More” (meer) is te begrijpen als een statement: hij biedt meer dan wat in dit segment gebruikelijk is maar zal tegelijkertijd niet meer kosten. De wereldpremière van de T-Cross staat gepland voor de herfst. Tot het zover is, gunt Volkswagen het publiek een eerste blik op zijn toekomstige SUV in de klasse van kleine wagens.

 

T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace en Touareg: vanaf nu zijn dit de vijf SUV-formaten van het merk in Europa. Maar ook in China en Zuid-Amerika zal de nieuwe T-Cross het SUV-gamma verrijken. De 4,107 m korte Volkswagen is charismatisch ontworpen, altijd op de voorwielen aangedreven, functioneel uitgedacht en clever gebouwd. Helemaal afgestemd op de stad, startklaar voor kleine en grote avonturen binnen en buiten de stadsjungle.

 

Het modulaire MQB-platform heeft voor verrassend veel ruimte gezorgd. Een voorbeeld: de achterbank is in de lengte verstelbaar voor meer ruimte voor de knieën of meer ruimte in de koffer. De voordelen van het MQB-platform komen ook op andere vlakken tot uiting. De T-Cross zal als een van de veiligste voertuigen in zijn klasse op de markt komen, verzekerd van uitstekende crasheigenschappen en een grote verscheidenheid aan rijhulpsystemen.

 

Standaard aan boord: Front Assist (afstandscontrolesysteem) en Lane Assist (koerscorrectiesysteem). “I am more than one thing”, de nieuwe T-Cross.

 

Film: Jürgen Stackmann, Head of Sales & Marketing, and Klaus Bischoff, Head of Design of the Volkswagen brand, explain the new T-Cross: https://youtu.be/1S8nY3sQxuk

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be

 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

- D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

- Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

- D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy