De nieuwe Crafter vestigt nieuwe standaarden Praktischer, efficiënter en innovatiever dan ooit

De nieuwe Crafter vestigt nieuwe standaarden Praktischer, efficiënter en innovatiever dan ooit

 

  • 4 basismodellen, 3 lengtes, 3 hoogtes
  • Beschikbaar met voorwiel-, achterwiel- of 4MOTION vierwielaandrijving, met een manuele of automatische versnellingsbak
  • Een volledig nieuw voertuig met een Cw-waarde van 0,33
  • Uitgerust met geoptimaliseerde dieselmotoren voor bedrijfsvoertuigen
  • Uitgebreid aanbod aan rijbijstandssystemen
  • Ultramoderne productie in een speciaal voor de Crafter gebouwde fabriek in Wrzesnia, Polen

 

Met klantgerichte transportoplossingen de hoogste graad van kostenefficiëntie bieden: met dat doel werd de nieuwe Crafter volledig volgens de wensen en behoeften van verschillende gebruikersgroepen ontworpen.

Een mijlpaal op het gebied van klantgerichtheid

Welke systemen kunnen koeriers helpen in het stadsverkeer? Hoe kunnen bouwvoertuigen gemakkelijker manoeuvreren op modderige bouwterreinen? Hoe kunnen ongevallen veroorzaakt door vermoeide bestuurders tijdens lange ritten vermeden worden? Om een antwoord te krijgen op dergelijke vragen en om precies de wensen en behoeften van de klanten de begrijpen, begeleidden ingenieurs van Volkswagen tijdens de ontwikkelingsfase van de nieuwe Crafter een groot aantal klanten op hun dagelijkse activiteiten. De ingenieurs kregen zo een precies zicht op de echte noden van de klanten en op welke systemen gebruikt kunnen worden om effectief aan de klantbehoeften te voldoen. Bijgevolg biedt de nieuwe Crafter innovatieve, praktische en elektronische oplossingen voor verschillende uitdagingen.

Maximale efficiëntie en milieuvriendelijkheid

De compleet nieuwe Euro 6-motoren en het fundamenteel nieuwe exterieurdesign van de Crafter geven het model de laagste verbruiks- en uitstootcijfers in zijn klasse. De uiterst betrouwbare motoren die voor zowel korte als lange afstanden zijn ontworpen, garanderen een maximale energetische efficiëntie. De nieuwe Crafter scoort ook op het vlak van robuustheid en lage onderhouds- en reparatiekosten, elementen die een positief effect hebben op de totale gebruikskosten over de volledige levensduur van het voertuig.

Buitengewone functionaliteit en dagelijks gebruiksgemak. De optimale afmetingen van de nieuwe Crafter zorgen voor een maximaal gebruiksgemak. Zo combineert de nieuwe Crafter bijvoorbeeld een grote laadcapaciteit met minimale buitenafmetingen, zodat het voertuig bijzonder manoeuvreerbaar en veilig is, ongeacht de vervoerde lading. Ook in termen van laadlengte en volume is de nieuwe Crafter superieur aan zowel zijn voorganger als zijn rivalen.

4 motorversies, 3 aandrijvingstypes, 2 versnellingsbakken

De nieuwe 2.0 TDI 'EA 288Nutz'-motor werd speciaal voor de nieuwe Crafter ontwikkeld en is beschikbaar in vier vermogensversies. Klanten hebben de keuze tussen 75 kW (102 pk), 90 kW (122 pk) en 103 kW (140 pk). Ze kunnen ook kiezen voor een biturbo TDI-motor met een vermogen van 130 kW (177 pk). In functie van de motorkeuze is de nieuwe Crafter beschikbaar met voorwiel-, achterwiel- en vierwielaandrijving (4MOTION), in combinatie met een automatische of manuele versnellingsbak. Zo'n verscheidenheid is nooit eerder gezien in dit segment.

Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er afhankelijk van het gekozen model ook drie verschillende voertuiglengtes beschikbaar en zijn de varianten met gesloten opbouw leverbaar in drie verschillende hoogtes. Zo kunnen de klanten hun nieuwe Crafter precies volgens hun specifieke vereisten samenstellen, met de combinatie van motor, versnellingsbak, aandrijving, lengte en hoogte die precies aan zijn behoeften beantwoordt.

De beste rijbijstandssystemen

De nieuwe Crafter vestigt volledig nieuwe standaarden voor rijbijstandssystemen in het segment van grote bestelwagens: het doel is een optimale bescherming van de inzittenden door actieve en passieve veiligheidssystemen, ongeacht de belading van het voertuig. De Crafter beschikt over een elektromechanische stuurinrichting, die voor de eerste keer in deze voertuigklasse wordt gebruikt. Ook is de Crafter uitgerust met een buitengewoon groot aantal actieve rijbijstandssystemen, zoals ESC met aanhangwagenstabilisatie, de adaptieve snelheidsregelaar ACC, de anti-multicrashremfunctie en vele andere. Er is ook een ruim aanbod op het gebied van passieve veiligheid, met frontale, zij- en hoofdairbags voor de bestuurder en passagiers en een breed gamma aan waarschuwingssystemen zoals een achteruitrijcamera, parkeerhulpsystemen en het Rear Traffic Alert-systeem. Tot slot zorgen de ledkoplampen, de afdraaiverlichting en de Light Assist voor een duidelijk zicht op de weg 's nachts. De Crafter kan ook beschikken over de mobiele onlinediensten van Volkswagen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van de klanten.

Gloednieuwe designaanpak

Het design van de nieuwe Crafter is gebaseerd op een volledig nieuw concept. Het is belangrijk, en vooral in de sector van de bedrijfsvoertuigen, dat een design functioneel is voor verschillende klantengroepen. Vanuit die gedachte werd de nieuwe Crafter zowel vanbuiten als vanbinnen ontworpen met een fundamenteel nieuwe architectuur voor bedrijfsvoertuigen.

Het design van de nieuwe Crafter ontstond uit de idee dat de Transporter, die centraal staat in het bedrijfsvoertuigengamma van het merk, een grote broer krijgt met een nooit eerder geziene exterieur- en interieurkwaliteit en robuustheid.

Een nieuwe fabriek voor de Crafter

Speciaal voor de nieuwe Crafter werd in Wrzesnia in Polen een nieuwe productievestiging gebouwd. Die vestiging is de tweede productiesite van het merk in Polen; de andere is de fabriek van Volkswagen in Poznan-Antoninek, die al meer dan 20 jaar in gebruik is. De Crafterfabriek heeft een oppervlakte van ongeveer 220 ha, wat overeenkomt met ca. 300 voetbalvelden. Zodra de fabriek in Wrzesnia op volle capaciteit draait, zal ze werk bieden aan 3.000 mensen. Verschillende toeleveranciers zullen ook fabrieken openen in het gebied, wat zal leiden tot extra banen in de omliggende regio.

Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.


D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy