De nieuwe Crafter – ontwikkeld samen met de klanten

De nieuwe Crafter – ontwikkeld samen met de klanten

Vrijdag 1 juli 2016  

  • Functioneel: nieuw exterieur- en interieurdesign
  • 'Best in Class': laagste luchtweerstandscoëfficiënt (Cw) in zijn klasse
  • Optimale ondersteuning voor de bestuurder

In de herfst verschijnt de nieuwe Crafter van Volkswagen Commercial Vehicles aan de start. Het merk biedt echter nu al een eerste vooruitblik op het innovatieve design van de 'grote broer' voor de Transporter-modelreeks. Het design van de nieuwe Crafter volgens het actuele Volkswagen-DNA staat voor functionaliteit, aantrekkingskracht en een hoogwaardige en betrouwbare afwerkingskwaliteit, onder meer in de gebruikte materialen en stoffen.

 

Gloednieuwe designaanpak: de nieuwe Crafter werd compleet nieuw ontwikkeld. Daartoe deden de experts van Volkswagen Commercial Vehicles intensiever dan ooit een beroep op gebruikers en klanten, die gevraagd werden hun noden en ideeën te delen en uitgenodigd werden om de nieuwe Crafter volgens hun opvattingen mee vorm te geven. Specialisten uit Hannover begeleidden meermaals bestuurders op hun dagelijkse verplaatsingen en peilden zo direct op hun werkplek naar hun wensen.

Dat weerspiegelt zich zowel in de functies als in het design. Volgens Albert-Johann Kirzinger, designdirecteur bij Volkswagen Commercial Vehicles, werd daarbij resoluut gekozen voor een analytische aanpak: "Zeker bij bedrijfsvoertuigen moet het design voor de meest uiteenlopende doelgroepen geslaagd zijn."

Het innovatieve exterieur van de nieuwe Crafter: de luchtweerstandscoëfficiënt (Cw) van 0,33 – de beste waarde in zijn klasse – en de ideale verhouding tussen buitenafmetingen en bruikbare ruimte zijn duidelijke voorbeelden van hoe de resultaten uit de analyses doorstroomden naar de fundamenteel nieuwe architectuur van de Crafter. Met zijn combinatie van maximaal dagelijks gebruiksgemak en een optimale flexibiliteit van de laadruimte verenigt de nieuwe Crafter twee schijnbare tegenstellingen. En dat is niet alles! "Op basis van de aerodynamische basisvorm werd een concept ontwikkeld dat over alle afgeleide modelvarianten heen werkt", aldus Kirzinger. Zo behoudt elke afzonderlijke modelvariant de kenmerkende architectuur van de nieuwe Crafter en is het Volkswagen-DNA nu ook bij de bedrijfsvoertuigen duidelijk aanwezig.

"Met de nieuwe Crafter krijgt de Transporter-reeks van Volkswagen Commercial Vehicles er als het ware een 'grote broer' bij", knipoogt Kirzinger. Bovendien biedt de nieuwe Crafter een in deze klasse nooit eerder geziene kwaliteit, robuustheid en uitstraling.