Start-up POPPY lanceert grootste vloot "freefloating" deelauto's van het land

Start-up POPPY lanceert grootste vloot "freefloating" deelauto's van het land

Vanaf 15 januari, 350 milieuvriendelijke deelwagens verspreid over heel Antwerpen

milieuvriendelijke ‘freefloating’ deelwagens de baan op in Antwerpen. Via de Poppy applicatie vinden gebruikers meteen de dichtstbijzijnde auto, die ze op het einde van hun rit gewoon parkeren in de homezone. Wetende dat één deelwagen al snel 5 tot 10 privéwagens vervangt, is Poppy ervan overtuigd dat het kan bijdragen tot een vlottere en veiligere mobiliteit in Antwerpen.
Het Poppy-platform werd de voorbije maanden reeds getest met een eerste lichting van 30 wagens. Vandaag schakelt Poppy een versnelling hoger. Het platform breidt de vloot - in samenwerking met de startup Lab Box, het nieuwe investerings- en incubatievehikel van D’Ieteren Auto - uit tot maar liefst 350 milieuvriendelijke deelwagens. Zowel 100 procent elektrische Volkswagen e-Golf als Audi A3 g-tron die op CNG (gecomprimeerd aardgas) rijden. Met 350 wagens biedt Poppy al meteen van bij de lancering de grootste vloot deelwagens aan in één stad.
Via haar nieuwe filiaal Lab Box, opgericht in September 2017, bevestigt D’Ieteren Auto zijn ambitie om innovatieve mobiliteitsoplossingen aan te bieden. “Bij Lab Box staan we versteld van wat het Poppy team heeft kunnen realiseren op zo’n korte periode: van marketing tot operationele en commerciële partnerships, het team heeft het pad geëffend voor een geweldig service-aanbod aan autodelen in Antwerpen”, benadrukt Dirk Joos, Managing Director bij Lab Box. “We kijken sterk uit naar deze toekomstgerichte onderneming die het mobiliteits-ecosysteem van de stad op een positieve manier zal veranderen"
Niet alleen de grootte van de vloot is een primeur, Poppy werkt ook volgens het zogenaamde ‘freefloating’ principe, wat voor Antwerpen volledig nieuw is. De deelwagens hebben geen vaste standplaats en je kan ze in de homezone (Antwerpen en enkele van de Antwerpse districten) gratis parkeren. Via de Poppy-app kunnen gebruikers checken waar zich de dichtstbijzijnde auto bevindt. Eenmaal op hun bestemming aangekomen, parkeren ze de wagen gewoon op de eerste vrije plaats die ze tegenkomen. Betalen gebeurt per minuut: 33 cent voor elke gereden minuut, 10 cent als je parkeert en toch je reservatie tijdens je tussenstop nog even wil behouden. Heb je een hele dag een auto nodig voor een verdere rit – dat kan, zolang hij maar terugkeert naar de homezone Antwerpen – dan betaal je maximum 90 euro voor 24 uur. Je betaalt steeds het laagste tarief. Het onderhoud, het opladen, de verzekering, de parkeermeter, ... zijn in de minuutprijs inbegrepen.
Gedeelde mobiliteit oplossing voor files en parkeerdruk
“De deeleconomie heeft een onomkeerbare beweging in gang gezet, waarbij gebruik het steeds vaker wint van eigendom”, zegt Alexander Van Laer, CEO van Poppy. “Dat geldt ook voor mobiliteit. Veel auto’s in Antwerpen staan het grootste deel van de tijd geparkeerd en zouden vaak veel beter benut kunnen worden. Gedeelde mobiliteit is internationaal in heel wat steden aan een opmars bezig. Met Poppy willen we die evolutie ook in Antwerpen en bij uitbreiding in België een stevige duw in de rug geven. Deelwagens kunnen een belangrijke rol spelen in een vlottere én veiligere mobiliteit.”
Poppy is ervan overtuigd dat niet alleen de gebruikers voordeel halen uit de deelwagens, maar ook dat de mobiliteit in de stad wel vaart bij de forse toename van het aantal groene, gebruiksvriendelijke deelwagens. “Internationale studies tonen aan dat één deelwagen al snel 5 tot 10 privéwagens vervangt”, verduidelijkt schepen van mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “Dit vermindert op termijn de parkeerdruk. Gebruikers gaan bovendien ook steeds bewuster nadenken over de manier waarop ze zich verplaatsen.”

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

- D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

- Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

- D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy