Rolstoelatleet Maxime Carabin wheelt naar Paralympisch goud met de Volkswagen Multivan

Rolstoelatleet Maxime Carabin wheelt naar Paralympisch goud met de Volkswagen Multivan

  • Maxime Carabin is wereldkampioen op de 100, de 400 en de 1500 m para-atletiek.
  • Hij vertegenwoordigt België op de Paralympische Spelen van Parijs in de T52-klasse.
  • De 23-jarige Belg is pas sinds 2022 rolstoelatleet maar behoort nu al tot de wereldtop. ​
  • Volkswagen Commercial Vehicles zal de Luikenaar gedurende drie jaar ondersteunen.
  • De modulaire Volkswagen Multivan is de perfecte transportoplossing voor Team Carabin.

Met de Paralympische Spelen in het verschiet verkeert Maxime Carabin in de hoogste staat van paraatheid. Als wereldrecordhouder op de 100, de 400 en de 1500 m is hij de te kloppen atleet in de T52-rolstoelklasse. In de aanloop naar Parijs slaat het toptalent alvast de handen in mekaar met Volkswagen Commercial Vehicles, dat met de nieuwe Multivan een gepast antwoord biedt op alle mobiliteitseisen van de rolstoelatleet.

Kortenberg, 5 juli. Maxime Carabin is het levende bewijs dat een ongeluk tot nieuw geluk kan leiden. Door een zwaar sportincident liep hij in 2019 een lichamelijke beperking op, maar dat kon hem er niet van weerhouden om zijn aandacht in 2022 op een andere sporttak te richten: de para-atletiek. Ondertussen wheelt hij de concurrentie op een hoopje als wereldkampioen én recordhouder op verschillende afstanden en mag hij België vertegenwoordigen op de Paralympische Spelen in Parijs. Volkswagen Commercial Vehicles treedt daarbij op als mobiliteitspartner, de veelzijdige Multivan als shuttlebus voor de 23-jarige topatleet en zijn entourage.

De juiste mindset

“Voor een para-atleet zijn de juiste tools enorm belangrijk”, beaamt Maxime. “Waar ik met een klassieke personenwagen vaak reserve-onderdelen moet thuislaten, kan al mijn materiaal met de Multivan mee. De moduleerbaarheid van het interieur biedt ook verschillende mogelijkheden naar reizen en relaxen toe, zeker als het weer tegenzit. Voor iemand met een beperking zijn de automatische zijdeuren al even handig, net als de elektrisch bedienbare kofferklep die als afdak dubbelt tijdens wedstrijden. Dat ik me in de Multivan dankzij de verdonkerde ruiten rustig en discreet kan omkleden, is tot slot al even belangrijk.”
Story image

Een para-atleet als Maxime reist doorgaans met twee rolstoelen -een dagelijkse en een competitiestoel- die samen probleemloos in de Multivan passen, zonder de nood om ze te demonteren. “Dankzij de schuifdeuren kan ik mijn dagelijkse stoel zelf inladen en erna voorin plaatsnemen”, gaat de atleet verder. “Al die dingen klinken misschien logisch, maar maken echt een verschil als je met de juiste mindset aan de startmeet wil verschijnen. Professioneel materieel is een absolute must in de topsport, zowel op de piste als ernaast. Een partner als Volkswagen Commercial Vehicles betekent in dat opzicht veel voor mij en voor mijn ouders die me overal naartoe brengen.”

Story image

Toevallige ontmoeting

Logischer worden de partnerships dus niet, maar toch kwam deze samenwerking op een toevallige manier tot stand. “Ik was in het Luikse onderweg met de Multivan toen ik werd aangesproken door Frédéric Carabin, de vader van Maxime”, licht Philip Verschooren toe. “Hij was erg benieuwd naar de troeven van onze nieuwe people-carrier maar wist natuurlijk niet dat ik Volkswagen Commercial Vehicles bestuur. Tijdens ons gesprek deed hij het indrukwekkende parcours van Maxime uit te doeken, wat mij meteen op ideeën bracht. Blij dat die spontane ontmoeting snel in een waardevolle samenwerking is uitgemond, zowel voor Maxime als voor Volkswagen Commercial Vehicles.”

De samenwerking wordt gespreid over drie jaar en focust zich op de terbeschikkingstelling van een Multivan in de Belgische driekleur. “Maxime moet zich vooral op zijn prestaties kunnen concentreren, wij zorgen dat hij comfortabel op zijn bestemming geraakt”, besluit de directeur van Volkswagen Commercial Vehicles. “We hopen ook dat para-atletiek op deze manier bekender wordt in België, om topsporters als Maxime alle kansen te kunnen geven. Helaas wordt deze sporttak nauwelijks gesubsidieerd in België, hoewel het nodige materiaal van topkwaliteit en bijgevolg peperduur is. Volkswagen Commercial Vehicles wil hiermee dus vooral zijn sociaal engagement tonen, voor iemand die enorm veel doorzettingsvermogen heeft en anderen inspireert om niet bij de pakken te blijven zitten als het leven een andere wending neemt.”

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf