Roadster GTI

Roadster GTI

Dinsdag 3 juni 2014 — - Wereldpremière op Wörthersee Treffen 2014

- Virtuele super-GTI bekend van Sony PS3-game wordt werkelijkheid

- GTI Roadster van 503 pk werd door Volkswagen ontwikkeld voor 'Gran Turismo 6'

Op  het legendarische GTI-treffen aan de Oostenrijkse Wörthersee liet Volkswagen de virtuele en reële wereld naadloos met elkaar versmelten. De ontwerper van de Golf GTI presenteerde er in wereldpremière een showcar die oorspronkelijk enkel in bits en bytes ontwikkeld werd voor de videogame 'Gran Turismo 6', een klassieker op de PS3-console van Sony: de 'GTI Roadster Vision Gran Turismo'.

 

De open tweezitter wordt aangedreven door een V6 biturbo met een cilinderinhoud van 3 liter en een vermogen van 370 kW (503 pk). Van 4.000 tot 6.000 t/min. levert deze rechtstreeks ingespoten TSI-motor een maximumkoppel van 560 Nm, vanaf 2.000 t/min. staat al 500 Nm ter beschikking. Die enorme kracht wordt via een DSG-7-versnellingsbak met dubbele koppeling en de vierwielaandrijving 4MOTION naar de 20-duimswielen gestuurd. 3,6 s volstaan om deze supersportieveling van 1.420 kg vanuit stilstand naar 100 km/u te katapulteren. Topsnelheid: 309 km/u!

 

 

 

 

De Volkswagen-groep

   De Volkswagen-groep, waarvan de hoofdzetel in Wolfsburg gevestigd is, is een van de leidende autofabrikanten wereldwijd en de grootste autoconstructeur van Europa. In 2013 verhoogde de Groep het aantal geleverde voertuigen tot 9,731 miljoen exemplaren (2012: 9,276 miljoen), wat overeenkomt met een marktaandeel van 12,8% op de wereldwijde personenwagenmarkt.

   Bijna één kwart van alle nieuwe wagens in West-Europa (24,8%) is afkomstig van de Volkswagen-groep. In 2013 bedroeg de totale omzet van de Groep 197 miljard euro (2012: 193 miljard). In het boekjaar 2013 bedroeg de winst na belasting 9,3 miljard euro (2012: 21,9 miljard).

   De Groep telt twaalf merken uit zeven Europese landen: Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, Volkswagen Nutzfahrzeuge (bedrijfsvoertuigen), Scania en MAN.

   Ieder merk heeft zijn eigen karakter en opereert als een onafhankelijke speler op de markt. Het productspectrum gaat van motorfietsen over zuinige kleine auto’s tot uiterst luxueuze wagens. In de sector van de bedrijfsvoertuigen reikt het gamma van pick-ups tot bussen en zware vrachtwagens.

   De Volkswagen-groep is ook actief in andere bedrijfssectoren, met de productie van grote dieselmotoren voor maritieme en stationaire toepassingen (kant-en-klare krachtcentrales), turboladers, turbomachines (stoom- en gasturbines), compressoren en chemische reactoren. Daarnaast produceert de groep ook speciale transmissiesystemen voor voertuigen en turbines.

   Daarnaast biedt de Volkswagen-groep een brede waaier aan financiële diensten aan, waaronder financiering voor handelaars en consumenten, leasing, bank- en verzekeringsdiensten en vlootbeheer.

   De Groep exploiteert 106 productiesites in 19 Europese landen en in 8 landen in Amerika, Azië en Afrika. Wereldwijd staan 572.800 werknemers in voor de productie van ca. 39.350 voertuigen per dag, voor voertuiggerelateerde diensten of diensten in andere bedrijfsdomeinen. De Volkswagen-groep verkoopt zijn voertuigen in 153 landen.

   Het doel van de Groep is om aantrekkelijke, veilige en milieuvriendelijke wagens aan te bieden die in een steeds meer veeleisende markt kunnen concurreren en wereldwijd de norm bepalen in hun respectievelijke klasse.