Raad van bestuur van Volkswagen neemt beslissingen voor de toekomst

Raad van bestuur van Volkswagen neemt beslissingen voor de toekomst

 

- Versnelde implementatie van efficiëntieprogramma creëert ruimte voor
herstructurering
- Afslanking van processen zorgt voor extra besparingspotentieel, ook op
vaste kosten
- Vermindering van investeringen met 1 miljard per jaar tegenover initieel
plan, tegelijk wordt prioriteit gegeven aan toekomstprojecten
- Strategische beslissingen op productniveau
- Nieuwe Phaeton wordt elektrisch
- Nieuw modulair platform voor elektrische voertuigen gepland

De nieuw samengestelde raad van bestuur van het merk Volkswagen heeft tijdens een speciale zitting een aantal strategische beslissingen voor de toekomst genomen. Bestuursvoorzitter dr. Herbert Diess kondigde belangrijke beslissingen op productniveau aan: een herziening van de dieselstrategie met ultramoderne technologieën, de ontwikkeling van een gestandaardiseerd platform voor de bouw van elektrische personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen en een nieuwe aanzet voor de volgende generatie van de Phaeton. De investeringen worden met ongeveer een miljard euro per jaar verminderd en het efficiëntieprogramma wordt versneld doorgevoerd.

 

Dr. Herbert Diess beklemtoont: "Het merk Volkswagen zal zich herpakken voor de toekomst. Wij zullen efficiënter worden, ons productgamma en onze kerntechnologieën herbekijken en met de versnelde implementatie van ons efficiëntieprogramma ruimte creëren voor de ontwikkeling van innovatieve technologieën."

 

Herziening van de dieselstrategie

Er werd besloten om voor alle dieselmotoren bestemd voor Europa en Noord-Amerika zo snel mogelijk over te schakelen op SCR- en AdBlue-technologie. Enkel de milieutechnisch beste uitlaatgassystemen zullen nog gebruikt worden in de dieselvoertuigen van het merk.

 

Consequente doorontwikkeling van modulaire platforms

Het beproefde technische standaardplatform MQB, waarvan de ontwikkeling binnen de groep gebeurt onder de verantwoordelijkheid van Volkswagen Personenwagens, zal aanzienlijk doorontwikkeld worden. Centraal daarbij staan plug-in hybrides met een nog groter rijbereik, de serieproductie van elektrische voertuigen met een autonomie tot 300 km, een 48V-boordnet (mild hybrid) en steeds efficiëntere diesel-, benzine- en aardgasaandrijvingen. Er wordt een nieuwe standaard uitgewerkt voor connectiviteit en bijstandssysyemen.

 

Modulair platform voor elektrische voertuigen

Op basis van de ervaringen met bestaande voertuigarchitecturen wordt een modulair platform voor elektrische voertuigen (MEB) in het segment van compacte wagens ontworpen. Dat zal voor meerdere merken en zowel voor personenwagens als lichte bedrijfsvoertuigen geschikt zijn. Zo benut het synergieën uit andere projecten met elektrische voertuigen binnen de groep. Dit gestandaardiseerde systeem wordt ontworpen voor alle voertuigtypes en koetswerkvormen, maakt bijzonder boeiende voertuigconcepten en een puur elektrisch rijbereik van 250 tot 500 km mogelijk.

 

Resolute vernieuwing voor de Phaeton: de toekomst is elektrisch

De Volkswagen Phaeton belichaamt sinds de eerste generatie de technologische competentie en de ambities van Volkswagen. Ook de toekomstige Phaeton-generatie zal de bakens uitzetten voor het profiel van het merk in het volgende decennium. Tegen die achtergrond heeft de raad van bestuur het actueel lopende project bijgestuurd. Het lastenboek vermeldt nu een puur elektrische aandrijving die geschikt is voor lange afstanden, connectiviteitsoplossingen en bijstandssystemen van de volgende generatie en een emotierijk design.

 

Versneld efficiëntieprogramma

Dr. Herbert Diess: "Wij zijn ons zeer sterk bewust van het feit dat we deze innovaties voor de toekomst van het merk Volkswagen pas succesvol kunnen realiseren indien we ons efficiëntieprogramma en de herziening van ons productgamma met succes afronden."

 

"Samen met mijn bestuurscollega's en het voltallige team werken we intensief aan deze punten. Ook in moeilijke tijden heeft het Volkswagen-team steeds bewezen dat het geconcentreerd aan de toekomst werkt. Daarvoor hebben we nu verder de bakens uitgezet."

 

Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:


  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  


  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  


  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy