Primeur op de IAA: update van de Golf Sportsvan met fileassistent, gebarenbediening en een nieuw TSI-aanbod

Primeur op de IAA: update van de Golf Sportsvan met fileassistent, gebarenbediening en een nieuw TSI-aanbod

 

  • De fileassistent stuurt en remt automatisch in stop-and-go-verkeer
  • Met glas afgewerkt infotainmentsysteem met gebarenbediening
  • Efficiënte TSI- en TDI-motoren 

Al wie bij de Golf zweert, maar een hogere zithoogte en meer flexibiliteit en ruimte wil, kiest sinds midden 2014 voor de Golf Sportsvan. Nu heeft Volkswagen de compacte bestelwagen bijgewerkt met een update die voor het eerst op de Internationale Automobilausstellung (IAA) in Frankfurt (van 12 tot 24 september 2017) te zien zal zijn. Technisch blinkt de nieuwe Golf Sportsvan onder andere uit met drie nieuwe TSI-benzinemotoren, een uitgebreid spectrum aan bijstandssystemen, een nieuwe generatie informatiesystemen (topsysteem met gebarenbediening) en een rijkere standaarduitrusting. Visueel trekt de Golf Sportsvan de aandacht met zijn strakke design.

De modificaties omvatten nieuw vormgegeven bumpers, nieuwe halogeenkoplampen met leddagrijverlichting, full-led- in plaats van xenonkoplampen en standaard ledachterlichten voor alle versies.

Voor meer veiligheid en comfort biedt de Golf Sportsvan nieuwe bijstandssystemen zoals de voetgangerdetectie (onderdeel van Front Assist inclusief noodremfunctie voor de stad), de fileassistent (semiautomatisch stop-and-go-verkeer tot 60 km/u), Emergency Assist, de nieuwste generaties van de Park Assist en de proactieve bescherming van inzittenden evenals Trailer Assist (inclusief Park Assist) dat het achteruitrijden met een aanhangwagen vereenvoudigt.

Drie hoogtechnologische TSI-benzinemotoren en twee efficiënte TDI-dieselmotoren nemen de aandrijving voor hun rekening. Bovendien zijn de twee krachtigere TSI-motoren uitgerust met actief cilindermanagement dat in welbepaalde omstandigheden twee van de vier cilinders uitschakelt, wat het brandstofverbruik en de uitstoot reduceert.

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

- D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

- Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

- D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy