Primeur op de IAA: update van de Golf Sportsvan met fileassistent, gebarenbediening en een nieuw TSI-aanbod

Primeur op de IAA: update van de Golf Sportsvan met fileassistent, gebarenbediening en een nieuw TSI-aanbod

Dinsdag 22 augustus 2017  

  • De fileassistent stuurt en remt automatisch in stop-and-go-verkeer
  • Met glas afgewerkt infotainmentsysteem met gebarenbediening
  • Efficiënte TSI- en TDI-motoren 

Al wie bij de Golf zweert, maar een hogere zithoogte en meer flexibiliteit en ruimte wil, kiest sinds midden 2014 voor de Golf Sportsvan. Nu heeft Volkswagen de compacte bestelwagen bijgewerkt met een update die voor het eerst op de Internationale Automobilausstellung (IAA) in Frankfurt (van 12 tot 24 september 2017) te zien zal zijn. Technisch blinkt de nieuwe Golf Sportsvan onder andere uit met drie nieuwe TSI-benzinemotoren, een uitgebreid spectrum aan bijstandssystemen, een nieuwe generatie informatiesystemen (topsysteem met gebarenbediening) en een rijkere standaarduitrusting. Visueel trekt de Golf Sportsvan de aandacht met zijn strakke design.

De modificaties omvatten nieuw vormgegeven bumpers, nieuwe halogeenkoplampen met leddagrijverlichting, full-led- in plaats van xenonkoplampen en standaard ledachterlichten voor alle versies.

Voor meer veiligheid en comfort biedt de Golf Sportsvan nieuwe bijstandssystemen zoals de voetgangerdetectie (onderdeel van Front Assist inclusief noodremfunctie voor de stad), de fileassistent (semiautomatisch stop-and-go-verkeer tot 60 km/u), Emergency Assist, de nieuwste generaties van de Park Assist en de proactieve bescherming van inzittenden evenals Trailer Assist (inclusief Park Assist) dat het achteruitrijden met een aanhangwagen vereenvoudigt.

Drie hoogtechnologische TSI-benzinemotoren en twee efficiënte TDI-dieselmotoren nemen de aandrijving voor hun rekening. Bovendien zijn de twee krachtigere TSI-motoren uitgerust met actief cilindermanagement dat in welbepaalde omstandigheden twee van de vier cilinders uitschakelt, wat het brandstofverbruik en de uitstoot reduceert.