Polo en T-Roc behalen topscores op het vlak van veiligheid: 5 sterren van Euro NCAP voor de nieuwste Volkswagens

Polo en T-Roc behalen topscores op het vlak van veiligheid: 5 sterren van Euro NCAP voor de nieuwste Volkswagens

 

·         Polo en T-Roc beschermen passagiers bovengemiddeld

·         In de nieuwe Polo en T-Roc reizen kinderen opvallend veilig

De nieuwe Polo en T-Roc hebben in het kader van de Euro NCAP-crashtests de maximumscore van 5 sterren ontvangen. Op alle belangrijke testgebieden zoals ‘volwassen inzittenden’, ‘kinderbescherming’, ‘voetgangerbescherming’ en ‘bijstandssystemen’, behalen de twee nieuwste Volkswagen-modellen uitstekende waarden. Dr. Frank Welsch, binnen Volkswagens raad van bestuur verantwoordelijk voor ‘Ontwikkeling’: “Volkswagen democratiseert al decennialang de veiligheid. Dankzij de uitstekende beoordeling van de Polo en de T-Roc door Euro NCAP wordt het eens te meer duidelijk dat we ook maximale veiligheid bieden voor de bestuurders van kleine auto’s en compacte modellen.” Zowel de Polo als de T-Roc zijn al vanaf hun basisuitvoering uitgerust met zes airbags, ESC met tegenstuurhulp, een anti-multicrashremfunctie en het afstandscontrolesysteem ‘Front Assist’ met stadsnoodremfunctie en voetgangerdetectie. De standaarduitrusting van de T-Roc omvat zelfs het koerscorrectiesysteem ‘Lane Assist’.

De Polo in Euro NCAP

De nieuwe Polo werd getest in de ‘microcar’-klasse van het ‘European New Car Assessment Programme’ (Euro NCAP). In de tests onderzoekt Euro NCAP onder andere aan welke belasting ‘volwassen inzittenden’ worden blootgesteld in verschillende ongevalscenario’s. Hier behaalt de Polo in zijn klasse een erg goed resultaat van 96 procent (met 100 procent als maximumresultaat).

Voor wat betreft de ‘kinderbescherming’ beoordeelt Euro NCAP de Polo met een score van 85 procent: een nieuw record in het segment. En ook qua ‘voetgangersbescherming’ (76 procent) en inzake ‘bijstandssystemen’ (59 procent) overtuigt het nieuwe, compacte model met voorbeeldige waarden ten opzichte van zijn concurrentie.

 

De T-Roc in Euro NCAP

Tegelijkertijd zette ook de eerste compacte SUV van Volkswagen, de nieuwe
T-Roc, topscores neer. Hij werd ondergebracht in het segment van de ‘compacte SUV’s’, een klasse waarin ook aanzienlijk grotere SUV’s worden ingedeeld. De resultaten van de T-Roc zijn over heel de lijn overtuigend. Bijvoorbeeld ‘volwassen inzittenden’: hier behaalt de SUV een score van 96 procent.

Met een score van 87 procent scoort de T-Roc ook erg goed in de evaluatie van de ‘kinderbescherming’. Meegevende elementen aan de voorzijde en de standaard voetgangerdetectie leiden ook op het vlak van ‘voetgangersbescherming’ tot een opmerkelijke score in vergelijking met de concurrentie: 79 procent. Met een score van 71 procent behaalde de nieuwe
T-Roc ook topwaarden binnen het testgebied ‘bijstandssystemen’.

The European New Car Assessment Programme: Euro NCAP is een internationale en onafhankelijke vereniging van overheden en non-gouvernementele organisaties. De hoofdzetel van Euro NCAP bevindt zich in de buurt van Brussel. De missie van Euro NCAP bestaat erin om autokopers tijdig te informeren over de veiligheid van de populairste voertuigen die in Europa worden verkocht.

 

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

- D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

- Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

- D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy