Opfrissing Volkswagen Beetle en Beetle Cabrio

Opfrissing Volkswagen Beetle en Beetle Cabrio

Volkswagen frist zijn aanbod van de Beetle en de Beetle Cabrio op en biedt een bonte waaier aan nieuwe modellen aan: van het klassieke model met verschillende individualiseringsmogelijkheden over de speciale editie Denim tot de Beetle Exclusive - voor elke Beetle-liefhebber wat wils.

Een lifestyleverhaal met traditie zet zich voort. De Beetle, een van de meest emotionele modellen van Volkswagen, pakt uit met enkele nieuwigheden. Zo glanst de Beetle op verzoek in kleuren zoals 'Bottle Green Metallic' of 'White Silver Metallic'. Ook de bumpers zijn herwerkt (op de versies Basis en Design), ze ogen voortaan lager en dus sportiever. De bijkomende ventilatiestrook boven de bumper straalt extra dynamiek uit. Echte blikvangers zijn de gekleurde ledachterlichten, de 17-duimsvelgen 'Philadelphia' en de 18-duimsvelgen 'Ravenna Adamantium', die als optie bestelbaar zijn het afwerkingsniveau Design.

 

Een heldere verlichting van de instrumenten, een nieuwe wijzerplaat en een nieuwe dashpad op het niveau Design laten ook het interieur van het Volkswagen-icoon stralen. Tot de andere individualiseringsmogelijkheden behoren drie nieuwe zetelbekledingen en eigentijdse stylepakketten, die nog meer kleur in het interieur brengen. Vooral de in kleur gelakte middenconsole zorgt voor een apart accent. Met het pack 'Black Style' daarentegen worden de velgen, de buitenspiegelbehuizingen en het dak in het zwart afgewerkt.

 

De nieuwe Beetle is verkrijgbaar als Coupé en Cabrio in de afwerkingsniveaus Basis en Design. De prijzen blijven ongewijzigd tegenover de voorganger.

 

Speciale editie Denim

De naam van deze speciale editie is veelzeggend. De Beetle 'Denim' is een verwijzing naar de 'jeans-Kever' uit 1974. Het model oogt authentiek, trendy en sportief dankzij de kleur 'Stonewashed Blue Metallic', die de Beetle een buitengewone jeanslook verleent. Een echte bijzonderheid zijn de jeanskleurige kap en de 17-duimsvelgen 'Circle' in de kleur 'Dark Graphite' met verchroomde afdekking. Ook in het interieur komt de denimstijl terug. Sportzetels met blauwe bekleding, opbergtassen in jeansstijl en een dashpad in mat alu-blauw leggen moderne en sportieve accenten.

 

Beetle Exclusive - nog meer elegantie

De speciale editie Beetle Exclusive en Beetle Cabrio Exclusive zijn gebaseerd op het uitrustingsniveau Design. Aan de buitenzijde kenmerkt de speciale editie zich onder andere met zwarte lichtmetalen velgen 'Twister' met gepolijst oppervlak (incl. anti-diefstalbouten met extra beveiliging). Het interieur is voorzien van een zwarte dashpad en aluminium drempellijsten met 'Volkswagen Exclusive'-opschrift. De centrale zetelstrook en de zetelwangen zijn bekleed met nappaleder. Een echt pluspunt is het 'Cool Leather', dat ook bij directe zonnestraling koel en soepel blijft en daarmee het beste zitcomfort biedt.

Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.


D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy