Opfrissing Volkswagen Beetle en Beetle Cabrio

Opfrissing Volkswagen Beetle en Beetle Cabrio

Vrijdag 10 juni 2016 — Volkswagen frist zijn aanbod van de Beetle en de Beetle Cabrio op en biedt een bonte waaier aan nieuwe modellen aan: van het klassieke model met verschillende individualiseringsmogelijkheden over de speciale editie Denim tot de Beetle Exclusive - voor elke Beetle-liefhebber wat wils.

Een lifestyleverhaal met traditie zet zich voort. De Beetle, een van de meest emotionele modellen van Volkswagen, pakt uit met enkele nieuwigheden. Zo glanst de Beetle op verzoek in kleuren zoals 'Bottle Green Metallic' of 'White Silver Metallic'. Ook de bumpers zijn herwerkt (op de versies Basis en Design), ze ogen voortaan lager en dus sportiever. De bijkomende ventilatiestrook boven de bumper straalt extra dynamiek uit. Echte blikvangers zijn de gekleurde ledachterlichten, de 17-duimsvelgen 'Philadelphia' en de 18-duimsvelgen 'Ravenna Adamantium', die als optie bestelbaar zijn het afwerkingsniveau Design.

 

Een heldere verlichting van de instrumenten, een nieuwe wijzerplaat en een nieuwe dashpad op het niveau Design laten ook het interieur van het Volkswagen-icoon stralen. Tot de andere individualiseringsmogelijkheden behoren drie nieuwe zetelbekledingen en eigentijdse stylepakketten, die nog meer kleur in het interieur brengen. Vooral de in kleur gelakte middenconsole zorgt voor een apart accent. Met het pack 'Black Style' daarentegen worden de velgen, de buitenspiegelbehuizingen en het dak in het zwart afgewerkt.

 

De nieuwe Beetle is verkrijgbaar als Coupé en Cabrio in de afwerkingsniveaus Basis en Design. De prijzen blijven ongewijzigd tegenover de voorganger.

 

Speciale editie Denim

De naam van deze speciale editie is veelzeggend. De Beetle 'Denim' is een verwijzing naar de 'jeans-Kever' uit 1974. Het model oogt authentiek, trendy en sportief dankzij de kleur 'Stonewashed Blue Metallic', die de Beetle een buitengewone jeanslook verleent. Een echte bijzonderheid zijn de jeanskleurige kap en de 17-duimsvelgen 'Circle' in de kleur 'Dark Graphite' met verchroomde afdekking. Ook in het interieur komt de denimstijl terug. Sportzetels met blauwe bekleding, opbergtassen in jeansstijl en een dashpad in mat alu-blauw leggen moderne en sportieve accenten.

 

Beetle Exclusive - nog meer elegantie

De speciale editie Beetle Exclusive en Beetle Cabrio Exclusive zijn gebaseerd op het uitrustingsniveau Design. Aan de buitenzijde kenmerkt de speciale editie zich onder andere met zwarte lichtmetalen velgen 'Twister' met gepolijst oppervlak (incl. anti-diefstalbouten met extra beveiliging). Het interieur is voorzien van een zwarte dashpad en aluminium drempellijsten met 'Volkswagen Exclusive'-opschrift. De centrale zetelstrook en de zetelwangen zijn bekleed met nappaleder. Een echt pluspunt is het 'Cool Leather', dat ook bij directe zonnestraling koel en soepel blijft en daarmee het beste zitcomfort biedt.