Nieuwe functies en meer comfort: Volkswagen lanceert Over-the-Air updates voor de ID. Familie

Nieuwe functies en meer comfort: Volkswagen lanceert Over-the-Air updates voor de ID. Familie

(Vertaalde versie)

  • Mijlpaal op weg naar een softwaregestuurde mobiliteitsaanbieder
  • Het merk Volkswagen is het eerste volumemerk dat de software in voertuigen van klanten regelmatig bijwerkt via mobiele gegevensoverdracht
  • ID.-modellen blijven altijd up-to-date na levering – waardebehoud van het voertuig verbetert
  • Software-updates scheppen omstandigheden voor nieuwe bedrijfsmodellen
  • Merkdirecteur Ralf Brandstätter: “We creëren een volledig nieuwe digitale klantenervaring met elke twaalf weken nieuwe functies en meer comfort"

 

Volkswagen zet de volgende grote stap op weg naar een softwaregestuurde mobiliteitsaanbieder: vanaf deze zomer zal het merk regelmatig software-updates ‘over-the-air’ sturen naar de modellen in zijn ID.-Familie. Volkswagen is daarmee de eerste en tot dusver enige volumefabrikant die deze innovatieve technologie op grote schaal aan klanten beschikbaar stelt. De ID.31 is de voorbode: de nieuwste softwareversie ID.Software2.3 wordt in juli 2021 via mobiele gegevensoverdracht geleverd aan klanten van de zogeheten First Movers Club. De update bevat aanpassingen en verbeteringen op het gebied van bediening, prestaties en comfort. Daarna volgen er updates voor alle ID.3 en ID.42 en ID.4 GTX3-klanten. In de toekomst zal Volkswagen de software van zijn ID.-voertuigen om de twaalf weken bijwerken.

 

Ralf Brandstätter, CEO van het merk Volkswagen Personenwagens, zegt over de baanbrekende stap: “Volkswagen loopt voorop als het gaat om digitalisering. Daarmee zijn wij het eerste volumemerk dat regelmatig uitgebreide over-the-air updates in gaat leveren. Dit betekent een belangrijke mijlpaal in de implementatie van onze ACCELERATE-strategie, die Volkswagen voorbereidt op de geconnecteerde, digitale mobiliteit van de toekomst.”

 

Uitgebreide verbeteringen dankzij over-the-air updates

De eerste update voor de volledig elektrische ID.-modellen bevat tal van functionele verbeteringen: het omvat onder meer verbeterde ID. Lightfuncties, geoptimaliseerde omgevingsherkenning en dynamische grootlichtregeling, verbeterd bedieningsgemak en designaanpassingen aan het infotainmentsysteem, en verbeterde prestaties en stabiliteit.

 

De software-updates worden rechtstreeks overgebracht naar de centrale krachtige computers (In Car Application Server, kortweg ICAS) van de ID.-modellen. In voertuigen die op het moderne MEB-platform zijn gebaseerd, nemen deze functies over die in eerdere voertuiggeneraties over een groot aantal elektronische sturingseenheden waren verdeeld. De nieuwe elektronica-architectuur is niet alleen krachtiger en intelligenter, maar vereenvoudigt ook de uitwisseling van gegevens en functies tussen de systemen in het voertuig. Zo kunnen tot 35 sturingseenheden worden bereikt en via over-the-air updates worden bijgewerkt.

 

Klanten altijd centraal bij ID. Digital

“Voertuigen die altijd de nieuwste software aan boord hebben en een uitstekende digitale klantenervaring bieden, zijn van enorm belang voor het toekomstige succes van het merk Volkswagen", zegt Thomas Ulbrich, lid van de raad van bestuur verantwoordelijk voor ontwikkeling bij het merk Volkswagen. "Daarom hebben wij de agile projecteenheid ID. Digital opgericht voor de voortdurende actualisering van de software in het voertuig. Zo kunnen wij snel feedback van klanten verzamelen en flexibel inspelen op hun behoeften. Hierdoor blijven de ID-modellen ook na de levering up-to-date en wordt het waardebehoud van de voertuigen van klanten verbeterd."

 

De drijvende kracht achter de digitalisering van het merk is de nauwe samenwerking tussen ID. Digital en CARIAD, de software-organisatie van de Volkswagen-groep. Deze samenwerking zorgt voor een grote knowhow op het vlak van software. Op die manier geniet het merk van de slagkracht van de groep en profiteert het tegelijkertijd van de snelheid van het agile softwarebedrijf CARIAD. "Over-the-air updates zijn een centrale functie van de digitale geconnecteerde wagen", zegt CARIAD CEO Dirk Hilgenberg. "Ze zullen een vanzelfsprekendheid worden voor klanten – net zoals het downloaden van het nieuwste besturingssysteem of apps op een smartphone."

 

Businessmodel 2.0: de toekomst van mobiliteit

Met over-the-air software-updates schept het merk Volkswagen de voorwaarden voor nieuwe businessmodellen – zoals uiteengezet in de ACCELERATE-strategie. In de toekomst zullen klanten bij de aankoop van een voertuig niet langer moeten beslissen over welke functionaliteiten hun auto moet beschikken – en welke configuratie een hogere restwaarde zal hebben. Want: de hardware is grotendeels gestandaardiseerd. Extra functies en innovatieve technologie kunnen in de toekomst via software-updates worden toegevoegd.

  1. ID.3 – Stroomverbruik gecombineerd in kWh/100 km (NEDC): 17,7–14,5; Gemiddelde CO2-uitstoot in g/km: 0; efficiëntieklasse: A+
  2. ID.4 – Stroomverbruik gecombineerd in kWh/100 km (NEDC): 16,9–15,5; Gemiddelde CO2-uitstoot in g/km: 0; efficiëntieklasse: A+
  3. ID.4 GTX, 220 kW – Stroomverbruik gecombineerd in kWh/100 km (NEDC): 16,3; CO2-uitstoot gecombineerd in g/km: 0; efficiëntieklasse: A+

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf