Merk Volkswagen lanceert nieuwe globale website

Merk Volkswagen lanceert nieuwe globale website

  • Wereldwijd centrale website voor alle Volkswagen-klanten in het nieuwe merkdesign
  • Sterk vereenvoudigde navigatie en zeer gepersonaliseerd aanbod
  • Dankzij de nieuwe configurator kan een voertuig met beduidend minder muisklikken worden gepersonaliseerd
  • Website live op 24 markten: uitrol tegen midden 2020 op in totaal 120 markten

Na de wereldpremière van zijn nieuwe merkidentiteit op de IAA heeft het merk Volkswagen nu ook zijn nieuwe globale website gelanceerd. Deze zal in de toekomst op één platform alle content bundelen, net als het volledige aanbod van modellen, diensten, configuraties, proefritten, financiering, tweedehandswagens en nog veel meer. De website wordt zo het centrale aanspreekpunt voor alle klanten van Volkswagen en Volkswagen Commercial Vehicles wereldwijd. De content is overzichtelijk gestructureerd en de sterk vereenvoudigde navigatie werkt intuïtief. Het volledige aanbod is in hoge mate gepersonaliseerd. Met de nieuwe configurator kunnen klanten nu met beduidend minder muisklikken het voertuig van hun dromen samenstellen. De website is momenteel al live op 24 markten. Tegen midden 2020 zal hij op alle 120 markten uitgerold zijn.

“Onze nieuwe website is de hoeksteen van de nieuwe digitale strategie van Volkswagen. Het doel is om onze klanten nog beter te kunnen bedienen met een efficiëntere communicatie”, zegt Jochen Sengpiehl, Chief Marketing Officer van Volkswagen. “Daarbij oriënteren we ons sterk op het mediagebruik van de mensen, dat fundamenteel aan het veranderen is. Thema’s als digitale contentmarketing, personalisering en digitale ecosystemen zullen hier van onschatbare waarde zijn.”

“Met ons nieuwe digitale platform creëerden we voor het eerst een centrale poort naar het Volkswagen-universum, waarin de volledige content van de merken verzameld werd”, verklaart Candido Peterlini, Head of Global Digital Marketing bij Volkswagen. “De website is zeer datagestuurd. Zo kunnen we user journeys creëren, die gericht zijn op de individuele interesses en wensen van elke bezoeker.”

Dankzij de persoonlijke Volkswagen-ID, die gebruikers op aanvraag kunnen verkrijgen, wordt hun communicatie met Volkswagen beduidend efficiënter. Dit betekent dat bezoekers op basis van hun surfgedrag op de Volkswagen-website tot dan toe de content en functies zullen zien die voor hen op dat moment relevant en interessant zijn.

Als een gebruiker bijvoorbeeld voornamelijk naar elektrische modellen kijkt, dan wordt de website bij zijn volgende bezoek op hem afgestemd met alle beschikbare informatie over elektrische mobiliteit. Het kan dan gaan om een korte beschrijving van de modellen, maar evengoed om de inhoud van de vroegere ID. Hub, die in de nieuwe website geïntegreerd werd. Bovendien wordt ook een nieuwe ‘EV Check-app’ ter beschikking gesteld, waarmee Volkswagen de vooroordelen tegenover elektrische auto’s de wereld uit wil helpen.

Het hart van de website wordt de nieuw ontwikkelde configurator, die nu direct op elke modelpagina te vinden is. In vergelijking met zijn voorgangers, waarbij een welbepaald, zeer gedetailleerd en tijdrovend proces doorlopen moest worden, start de gebruiker nu steeds met een reeds voorgeconfigureerd basisvoertuig, dat vervolgens met beduidend minder muisklikken, en in vrij te kiezen stappen, tot de auto van zijn dromen omgevormd kan worden.

De website werd samen met gebruikers ontwikkeld en getest. Het aanbod en de functionaliteiten van de site worden continu verder ontwikkeld. In een volgende fase zal bijvoorbeeld een e-commercefunctie geïntegreerd worden, zodat de gebruiker naadloos naar het aankoopproces kan worden geleid, zodra de configuratie voltooid is. Zo wordt de nieuwe Volkswagen-website voortaan een digitaal platform, dat gebruikers, constructeurs, handelaars, voertuigen en diensten nauw met elkaar verbindt.

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be

 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

- D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

- Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

- D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy