Lab Box neemt CarASAP over, een B2B platform voor privé chauffeurs

Lab Box neemt CarASAP over, een B2B platform voor privé chauffeurs

Persbericht Lab Box - CarASAP    -    Lab Box, de start-up incubator van D’Ieteren Auto, heeft CarASAP toegevoegd aan zijn portfolio. CarASAP is een digitaal platform voor privé chauffeurs gericht op business klanten. Het zal zo deel uit maken van de bredere mobiliteitsoplossingen die Lab Box ontwikkelt, zoals: Poppy (free floating deelmobiliteit), Lizy (online leasen van tweedehandswagens), MyMove (slim fleet management voor bedrijven), PikAway (Mobility as A Service) en zelfrijdende voertuigen.

 

Het Belgische bedrijf CarASAP werd opgericht in 2015 door Jonathan Guzy, een voormalige advocaat met een passie voor mobiliteit, en biedt on-demand privéchauffeurs aan met luxewagens voor bedrijven. CarASAP ontwikkelde hiervoor een makkelijk te gebruiken platform dat beschikbaar is online, op je smartphone en via een vaste lijn.

De manier waarop ritten en chauffeurs geboekt worden, de prijs en service, kunnen sterk aangepast worden aan de noden van elke klant. Voorlopig is de service van CarASAP enkel beschikbaar in Brussel maar het zal in de toekomst ook beschikbaar zijn in andere steden.

De doelgroep voor CarASAP zijn B2B klanten. “Met CarASAP willen we ons richten op bedrijven die slim verplaatsingen willen regelen aan competitieve prijzen. Het feit dat ons platform volledig digitaal is, heeft een groot voordeel ten opzichte van de traditionele spelers en neemt een hele hoop administratieve rompslomp weg.” – Jonathan Guzy, CEO CarASAP

CarASAP werkt met een gelimiteerd netwerk van ervaren vergunninghoudende chauffeurs en wagens uit het premium segment. “We hebben momenteel meer dan 250 bedrijven als klant en een netwerk van 300 onafhankelijke chauffeurs. We werken zeer hard om elke dag weer een service van hoge kwaliteit te kunnen aanbieden aan onze klanten.” – Jonathan Guzy, CEO CarASAP

Ook particulieren kunnen de applicatie downloaden en gebruiken, maar dat is niet de belangrijkste doelgroep voor CarASAP. Deze groep maakt maar een zeer klein deel van de ritten uit. “Het is voornamelijk bedoeld voor business klanten die de service ook buiten de werkuren wensen te gebruiken.” zegt Jonathan. CarASAP heeft reeds verschillende Bel-20 bedrijven, en grote consultancies en advocatenkantoren als klant. De overname door Lab Box zal CarASAP helpen om hun technologie verder te ontwikkelen en het B2B klantenbestand te vergroten. Alle werknemers van CarASAP blijven aan boord.

“Voor Lab Box is dit een logische aanvulling aan ons portfolio. We geloven in jonge mensen om voor een revolutie te zorgen in hoe we ons dagelijks verplaatsen. CarASAP heeft reeds bewezen een voorloper te zijn in zijn sector. We kijken ernaar uit om samen te werken met het team en bij te dragen tot een meer efficiënt en innovatief eco-systeem voor mobiliteit”. – Michael Grandfils, Manager bij Lab Box

“Voor CarASAP is het een mooie opportuniteit om ons aan te sluiten bij het Lab Box team. Lab Box
heeft een ambitieuze mobiliteitsvisie dat de verdere groei van CarASAP zeker zal ondersteunen” – Jonathan Guzy, CEO CarASAP

De prijs van de overname zal niet publiek gemaakt worden.

 

Perscontact:

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf