Innoverende technologie aan boord van de nieuwe Touareg

Innoverende technologie aan boord van de nieuwe Touareg

De nieuwe generatie Volkswagen Touareg maakt gebruik van bijzonder innovatieve technologieën  die de veiligheid, het dynamisme en het comfort verhogen. Het « Night Vision »-rijhulpsysteem, de vierwielsturing en de elektromechanisch gestuurde stabilisatorstangen zijn slechts enkele voorbeelden.

Met Night Vision kan men 's nachts mensen en dieren veel vroeger detecteren dan wat mogelijk is met het menselijk oog. De infraroodcamera aan de voorzijde van de auto ziet de warmtestraling die wordt uitgezonden door levende wezens die binnen het gezichtsveld van de wagen zijn of er naartoe bewegen. Het systeem werkt over een afstand van 10 tot 130 meter.

Wanneer een obstakel wordt gedetecteerd, ziet de bestuurder een waarschuwing op het Active Info Display. Mensen of dieren worden in het geel weergegeven, of zelfs in het rood als ze binnen een bepaalde perimeter komen. Zo zijn ze onmiddellijk herkenbaar op de zwart-witte achtergrond. Deze modus wordt automatisch geactiveerd boven 50 km/u. De nieuwe IQ.Light Matrix Led actieve koplampen - eveneens beschikbaar op de Touareg - geven de persoon of het dier vervolgens een lichtsignaal om hen te waarschuwen (zonder ze te verblinden) en hen beter zichtbaar te maken voor de chauffeur.

De nieuwe Touareg wordt ook voor het eerst uitgerust met vierwielsturing wat hem even wendbaar maakt als een compacte berline. Bij snelheden lager dan 37 km/u draaien de achterwielen - onder een hoek van maximaal 5° - in tegengestelde zin ten opzichte van de voorwielen. Dit verkleint de draaicirkel met 1 meter (11,19 meter), wat erg handig is bij het parkeren. Boven 37 km/u draaien de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen, wat zorgt voor een beter stuurgedrag bij snelheden die men doorgaans rijdt op landwegen en snelwegen.

De nieuwe hightech aanpak voor deze generatie Touareg zet ook nieuwe maatstaven op vlak van comfort en wendbaarheid in het SUV-segment. Deze Touareg bestaat grotendeels uit aluminium componenten en de topversie  combineert luchtvering met een adaptieve elektronische demping. Er komt voor het eerst eAWS, wat zorgt voor een elektromechanische koetswerkstabilisatie. Door de actieve stabilisatorstangen (die werken met het 48V systeem van de auto) blijft het koetswerk onder alle rijomstandigheden nagenoeg neutraal ten opzichte van de rijbaan. De elektrische motoren worden gevoed door "Supercaps" : dat zijn supersnelle condensatoren die bijzonder snel op- en ontladen, zodat ze een onmiddellijke systeemrespons verzekeren.

 

Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:


  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  


  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  


  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy