Innovatieve manier van reizen: designstudie GEN.TRAVEL viert wereldpremière

Innovatieve manier van reizen: designstudie GEN.TRAVEL viert wereldpremière

Vertaling

  • Volkswagen-groep presenteerde autonoom rijdende conceptcar op Chantilly Arts & Elegance
  • Designstudie geeft een vooruitblik op de mobiliteit van het volgende decennium
  • Modulair interieurconcept maakt individueel reizen mogelijk als mobility-as-a-service

Op Chantilly Arts & Elegance bij Parijs presenteerde de Volkswagen-groep op 24 september een innovatieve designstudie die de toekomstige langeafstandsmobiliteit opnieuw definieert. Het volledig elektrisch aangedreven Innovation Experience Vehicle (IEV) is een echt prototype. Het rijdt autonoom (niveau 5) en biedt een realistische kijk op de mobiliteit van het volgende decennium. Dankzij het modulaire interieurconcept is het voertuig een flexibel en duurzaam mobility-as-a-service alternatief voor korteafstandsvluchten. Als studiemodel dient de GEN.TRAVEL om het concept en de nieuwe functionaliteiten te testen op hun weerklank bij de klanten. Op basis van de resultaten van dergelijke studies worden individuele features later overgezet op productievoertuigen.

 

Met de GEN.TRAVEL heeft de Volkswagen-groep een iconisch, met innovatie doorspekt concept ontwikkeld, dat een heel nieuwe voertuigcategorie vertegenwoordigt in het premiumgamma tussen de berline en MPV (Multi Purpose Vehicle). "Met zijn strategie NEW AUTO definieert Volkswagen de mobiliteit voor de generaties van morgen: duurzaam en digitaal", zegt Dr. Nikolai Ardey, hoofd van Volkswagen Group Innovation. "In ons concernbrede innovatieonderzoek werken we dit idee verder uit en laten we zien hoe onze klanten mobiliteit in de toekomst kunnen ervaren, bijvoorbeeld als een dienst. Met GEN.TRAVEL kun je vandaag al ervaren wat er in de nabije toekomst mogelijk is met innovatieve technologie." Van deur-tot-deur reizen op een nieuw niveau. Zonder uitstoot en zonder stress.

 

De GEN.TRAVEL rijdt autonoom en transformeert de bestuurder in een ontspannen passagier die tijd heeft voor andere dingen: werk, ontspanning, entertainment, familie. Klaus Zyciora, hoofd van Volkswagen Group Design, legt uit: "De GEN.TRAVEL is een vooruitblik op hoe in de toekomst zal worden gereisd. Hij laat ons zien hoe autonoom rijden er in de toekomst zou kunnen uitzien. De GEN.TRAVEL belichaamt het visionaire design van overmorgen voor de mobiliteit van morgen. Een efficiënte vormgeving kenmerkt het uiterst opvallende design. In het tijdperk van technische perfectie en bijna onbegrensde mogelijkheden wordt ‘form follows function’ dus ‘form follows freedom’. De auto zal niet alleen beter maar ook spannender zijn dan ooit tevoren."

 

De GEN.TRAVEL heeft een uniek modulair interieurconcept en kan voor elke reis worden aangepast en geboekt als een dienst: mobility-as-a-service. Afhankelijk van de configuratie kunnen tot vier personen worden vervoerd. Voor zakenreizen biedt de conferentieopstelling met vier comfortabele leunstoelen en een grote tafel in het midden van het interieur een ontspannen omgeving. Dynamische lichtbronnen creëren een aangename werkomgeving en voorkomen het risico op reisziekte. Met de configuratie Overnight-Setup kunnen twee stoelen worden omgevormd tot compleet uitklapbare bedden.

 

Een innovatief veiligheidssysteem voor de inzittenden zorgt voor maximale veiligheid, zelfs wanneer men ligt. Het lichtsysteem van de GEN.TRAVEL beïnvloedt de afgifte van melatonine waardoor passagiers op natuurlijke wijze in slaap vallen en wakker worden. Voor gezinsreizen kan de GEN.TRAVEL worden geconfigureerd met voorstoelen voor kinderentertainment via augmented reality (AR). Het interieur is helder en natuurlijk vormgegeven. Alle HMI-elementen (Human-Machine Interface) zijn gemaakt van duurzame materialen, gecombineerd met gerecycleerde of natuurlijke grondstoffen.

 

De futuristische buitenkant van de GEN.TRAVEL bestaat uit twee delen: de transparante, glazen cabine is perfect ingebed in het onderste gedeelte, waarin alle technische voorzieningen zijn ondergebracht. De rand van het raam ligt op de koetswerklijn en is dus zeer laag om het uitzicht naar buiten te maximaliseren. Tegelijkertijd voelen de passagiers geen invloeden van buitenaf wanneer ze horizontaal in de auto liggen. De vleugeldeuren van de GEN.TRAVEL zorgen voor een betere in- en uitstap.

 

Voor maximaal comfort is de GEN.TRAVEL voorzien van het actieve onderstelsysteem eABC (Electric Active Body Control) dat anticipeert op verticale en laterale bewegingen zoals accelereren, remmen of rolneiging, en de rijstijl en het traject optimaliseert. Artificiële intelligentie (AI) en platooning (d.i. geautomatiseerd rijden in konvooien) zullen worden gebruikt om het rijbereik bij langeafstandsritten te vergroten.

Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf