Volkswagen I.D. R - Opgeladen voor de topontmoeting

Volkswagen I.D. R - Opgeladen voor de topontmoeting

 

→ Volkswagen I.D. R Pikes Peak in de startblokken voor zijn wereldpremière
→ In de spotlights: onthulling van de Pikes Peak- supersportwagen
→ Recordpoging op 24 juni 2018: Volkswagen neemt met een elektrische racebolide deel aan de legendarische, Amerikaanse klimkoers

 

 

Voor Volkswagen betekent dit de start van een nieuw tijdperk in de racerij. En toch is het nu al duidelijk: deze Volkswagen zal bij zijn publiek voor de nodige 'spanning' zorgen! Voorbije zondag, op 22 april, werd met de I.D. R Pikes Peak de eerste volledig elektrisch aangedreven racewagen van Volkswagen onthuld en aan het grote publiek voorgesteld. De zoektocht naar een laag gewicht en aerodynamische perfectie hebben geleid tot een tot de verbeelding sprekend lijnenspel waaronder een bijzonder krachtige elektrische aandrijving schuilgaat.

De I.D. R Pikes Peak stond op het circuit van Alés (Frankrijk) in de spotlights van de internationale pers om vandaag al het officiële testprogramma aan te vatten.
Deadline? 24 juni 2018.


Doel? Het record voor elektrische voertuigen breken.
De ontzagwekkende ‘race to the clouds’ zoals de Pikes Peak ook wel wordt genoemd, start op een hoogte van 2.862 meter en eindigt op 4.302 meter boven de zeespiegel. Al bijna 100 jaar lang is het een van de meest spectaculaire klimkoersen op de racekalender. In 1987 stond Volkswagen met een opzienbarende Golf met dubbele motor aan de start, maar veel succes kon het merk toen niet boeken. Nu is het tijd voor revanche. Tijd om beter te doen dan de snelste tijd voor elektrische wagens tot nu toe.

 

 

Technical Data - Volkswagen I.D. R Pikes Peak (2018)

 

  • Engine

Design Fully-electric engine

Power output 500 kW (680 hp)

Torque 650 Nm

Power transmission

Final drive Permanent four-wheel drive with active torque distribution

 

  • Chassis

Front/rear axle Double wishbone suspension

Tyres Michelin 31/71-18

 

  • Body

Design Safety/crash structure at front, carbon monocoque with steel roll

cage

 

  • Dimensions and weight

Length/width/height 5,200/2,350/1,200 mm

Track width 1,600 mm

Wheelbase 2,850 mm

Minimum weight <1,100 kg (incl. driver)

 

  • Performance figures

Acceleration 0–100 km/h in 2.25 seconds*

Top speed approx. 240 km/h

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/


© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf