Volkswagen I.D. R - Opgeladen voor de topontmoeting

Volkswagen I.D. R - Opgeladen voor de topontmoeting

 

→ Volkswagen I.D. R Pikes Peak in de startblokken voor zijn wereldpremière
→ In de spotlights: onthulling van de Pikes Peak- supersportwagen
→ Recordpoging op 24 juni 2018: Volkswagen neemt met een elektrische racebolide deel aan de legendarische, Amerikaanse klimkoers

 

 

Voor Volkswagen betekent dit de start van een nieuw tijdperk in de racerij. En toch is het nu al duidelijk: deze Volkswagen zal bij zijn publiek voor de nodige 'spanning' zorgen! Voorbije zondag, op 22 april, werd met de I.D. R Pikes Peak de eerste volledig elektrisch aangedreven racewagen van Volkswagen onthuld en aan het grote publiek voorgesteld. De zoektocht naar een laag gewicht en aerodynamische perfectie hebben geleid tot een tot de verbeelding sprekend lijnenspel waaronder een bijzonder krachtige elektrische aandrijving schuilgaat.

De I.D. R Pikes Peak stond op het circuit van Alés (Frankrijk) in de spotlights van de internationale pers om vandaag al het officiële testprogramma aan te vatten.
Deadline? 24 juni 2018.


Doel? Het record voor elektrische voertuigen breken.
De ontzagwekkende ‘race to the clouds’ zoals de Pikes Peak ook wel wordt genoemd, start op een hoogte van 2.862 meter en eindigt op 4.302 meter boven de zeespiegel. Al bijna 100 jaar lang is het een van de meest spectaculaire klimkoersen op de racekalender. In 1987 stond Volkswagen met een opzienbarende Golf met dubbele motor aan de start, maar veel succes kon het merk toen niet boeken. Nu is het tijd voor revanche. Tijd om beter te doen dan de snelste tijd voor elektrische wagens tot nu toe.

 

 

Technical Data - Volkswagen I.D. R Pikes Peak (2018)

 

  • Engine

Design Fully-electric engine

Power output 500 kW (680 hp)

Torque 650 Nm

Power transmission

Final drive Permanent four-wheel drive with active torque distribution

 

  • Chassis

Front/rear axle Double wishbone suspension

Tyres Michelin 31/71-18

 

  • Body

Design Safety/crash structure at front, carbon monocoque with steel roll

cage

 

  • Dimensions and weight

Length/width/height 5,200/2,350/1,200 mm

Track width 1,600 mm

Wheelbase 2,850 mm

Minimum weight <1,100 kg (incl. driver)

 

  • Performance figures

Acceleration 0–100 km/h in 2.25 seconds*

Top speed approx. 240 km/h

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be

 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

- D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

- Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

- D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy