Groen licht voor nieuwe Trinity-fabriek: mijlpaal voor de toekomst van de productievestiging Wolfsburg

Groen licht voor nieuwe Trinity-fabriek: mijlpaal voor de toekomst van de productievestiging Wolfsburg

(Vertaalde versie)

  • Raad van toezicht keurt nieuwe productievestiging in nabije omgeving van de hoofdfabriek in Wolfsburg-Warmenau goed
  • Investering van ongeveer 2 miljard euro in de productie van het progressieve elektrische voertuig Trinity1
  • Trinity vanaf 2026 geproduceerd met een CO2-neutrale balans en nieuwe standaarden zetten voor autonoom rijden, elektrificatie en digitalisatie van de mobiliteit
  • Aanvang van de bouw gepland in het voorjaar 2023, toepassing van hoge milieustandaarden, nauw overleg met alle stakeholdersgroepen
  • Volkswagen CEO Ralf Brandstätter: "Met deze ontwikkeling versterken we de concurrentiepositie van de hoofdfabriek langdurig en geven we het personeel een sterk langetermijnperspectief."
  • Voorzitter van de ondernemingsraad Daniela Cavallo: "Wolfsburg blijft de centrale kracht van de groep en wint verder aan betekenis."
  • Minister-president Stephan Weil: "Een duidelijke getuigenis voor het industriegebied Nedersaksen."

 

Volkswagen heeft een tweede mijlpaal bereikt op zijn transformatieweg: met investeringen van ongeveer 2 miljard euro zal er voor het elektrische model Trinity een nieuwe productievestiging geopend worden in de onmiddellijke nabijheid van de hoofdfabriek in Wolfsburg. De raad van toezicht van de groep nam onlangs een navenant besluit. De nieuwe Trinity-fabriek is een centrale bouwsteen van het grootste vernieuwingsprogramma in de geschiedenis van de hoofdvestiging van Volkswagen. De bouwwerken in het stadsdeel Wolfsburg-Warmenau moeten met respect voor het bouw- en milieurecht al in het voorjaar van 2023 van start gaan. Ook op de nieuwe locatie moet aan hoge milieustandaarden voldaan worden. Hierover zal Volkswagen nauw overleg plegen met de bevoegde instanties en stakeholders. Vanaf 2026 moet het Trinity-model dan met een CO2-neutrale balans van de band rollen met behulp van de innovatiefste productiemethoden. De nieuwe fabriekseenheid wordt met haar geoptimaliseerde processen zo het voorbeeld voor de stapsgewijze reorganisatie van de productie in de hoofdfabriek in Wolfsburg en alle andere fabrieken van Volkswagen.

 

Innovatieve productiebenaderingen voor een revolutionair voertuig

Het voertuigproject Trinity is de nieuwe gids van de volledig elektrische voertuigvloot van Volkswagen en het kristallisatiepunt van de ACCELERATE-strategie van het merk: met een aanzienlijk verminderde oplaadtijd en een rijbereik van meer dan 700 kilometer; met een CO2-neutrale balans; uitgerust met de modernste software van de groep; klaar voor autonoom rijden, niveau 4. Aan de basis van deze strategie ligt het nieuwe SSP-platform van de groep. Over de volledige levensduur zijn op het nieuwe platform, verspreid over de hele groep, meer dan 40 miljoen voertuigen gepland. Met Trinity wordt het voor het eerst gebruikt in het volumesegment.

 

Ook bij de productie van Trinity, die in 2026 begint, wil Volkswagen maatstaven zetten en het doel van tien uur per auto bereiken. De sleutel: minder varianten, minder onderdelen, meer automatisatie, slankere productielijnen en nieuwe logistiekconcepten. De Sandkamp-campus stelt de randvoorwaarden op, zodat alle domeinen van Volkswagen optimaal en tijdsefficiënt kunnen samenwerken in moderne werkvormen. Volkswagen investeert 800 miljoen euro in het modernste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Europa, waar de toekomst van de mobiliteit in de komende jaren in een stroomversnelling zal raken. De bedoeling is om de moderne elektrische productie op het SSP-platform tegen 2030 ook in de huidige hoofdfabriek te integreren naar het voorbeeld van de Trinity-fabriek.

 

Doorslaggevend bij de keuze van de vestigingsplaats: rendabiliteit en weinig invloed op de lopende productie

Voordat werd beslist om de nieuwe fabriek buiten de bestaande fabriek te bouwen (‘greenfieldaanpak'), vond een omvangrijke analyse van verschillende vestigingsopties plaats, waarbij ook de mogelijkheid om de Trinity te produceren binnen de fabriek in Wolfsburg intensief overwogen werd. Twee zaken pleiten voor de bouw van een nieuwe fabriek in Warmenau. Ten eerste levert het op de middellange termijn een hogere rendabiliteit op. Ten tweede zorgt dit ervoor dat de lopende serieproductie en de nieuwe productiestart van belangrijke modellen zoals de Tiguan en Tayron en van de productevaluatie van de Golf die er in de komende jaren zit aan te komen, niet verstoord worden.

 

In het kader van planningsronde 70 bevestigde de raad van toezicht van Volkswagen AG in december al de productie van het elektrische model Trinity in de vestiging in Wolfsburg, De transformatie van de hoofdfabriek in een productiesite voor elektrische voertuigen begint toch al aanzienlijk vroeger: vanaf 2023 zal Volkswagen hier ook de ID.3 produceren om te beantwoorden aan de grote vraag naar de elektrische modellen van het merk.

 

Met Trinity zet het bedrijf vaart achter de grote thema’s voor de toekomst: tegen 2030 maakt Volkswagen autonoom rijden voor veel mensen bereikbaar

Met de ACCELERATE-strategie bereidt het merk Volkswagen zich tijdig en consequent voor op de ingrijpende veranderingen in de automobielindustrie. Net zoals Volkswagen vastberaden verder is gegaan met zijn wereldwijde campagne voor elektrische auto's, zet het bedrijf nu vaart achter andere belangrijke thema's voor de toekomst: de integratie van software in het voertuig en de digitale klantervaring worden centrale fundamentele vaardigheden. Volkswagen wil datagebaseerde businessmodellen gebruiken om nieuwe klantengroepen aan te spreken en extra bronnen van inkomsten aan te boren. Bovendien zal Volkswagen autonoom rijden tegen 2030 voor veel mensen beschikbaar maken.

 

Het voertuigproject Trinity vormt hier een belangrijke hoeksteen: Trinity staat voor de volgende generatie elektrische voertuigen van Volkswagen. De basis daarvoor is het toekomstige SSP-platform, dat autonoom rijden op niveau 4 zal mogelijk maken en nieuwe standaarden zal zetten voor elektrificatie en digitalisatie van de mobiliteit.

 

  1. Project Trinity: het voertuig is een studie.
Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf