Exclusieve update voor de Golf Cabriolet

Exclusieve update voor de Golf Cabriolet

De Golf Cabriolet behoort tot de meest succesvolle open auto’s op de Duitse markt en tot de meest populaire vierzitscabrio’s met soepele kap in heel Europa. Op het internationale autosalon in Frankfurt (IAA) presenteert Volkswagen een visueel ingrijpende facelift van zijn open bestseller.

De nieuwe Golf Cabriolet is herkenbaar aan zijn sportievere voorbumper, zijn opvallende deurdrempels en sportieve accenten aan de achterbumper. Bovendien kan hij nu nog meer gepersonaliseerd worden. Aan de buitenkant worden naast zes nieuwe koetswerkkleuren en een extra kleur voor de kap ook zes nieuwe velgen aangeboden. Het interieur wordt gekenmerkt door een nieuwe stuurwielgeneratie en nieuwe sierelementen, evenals nieuwe, meer verfijnde designs voor de stoffen en lederen zetels.

 

Ook het motorgamma van de Golf Cabriolet werd voor modeljaar 2016 aangepast en afgestemd op de Euro 6-emissienorm. De vier benzinemotoren (TSI) en twee diesels (TDI) zijn rechtstreeks ingespoten turbokrachtbronnen met een navenant krachtig koppel.

 

Eveneens nieuw zijn de radio-infotainmensystemen ‘Composition Colour’ en ‘Composition Media’. Ter aanvulling van het Composition Media-systeem is het navigatiesysteem ‘Discover Media’ verkrijgbaar. Met de nieuwe infotainmentsystemen heeft Volkswagen ‘Car-Net’ met ‘Guide & Inform’ en de smartphone-integratie ‘App Connect’ aan boord gehaald van de Cabriolet. Via ‘Guide & Inform’ kunnen internetgebaseerde informatiekanalen gebruikt worden, zoals online verkeersinformatie, nieuws, voertuigstatus en weer. Bovendien kan de gebruiker onder meer restaurants, musea of bioscopen ontdekken in een vreemde omgeving of informatie over vrije parkeerplaatsen in parkeergarages opvragen en in de routebegeleiding van het navigatiesysteem integreren.

Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:


  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  


  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  


  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy