Euro NCAP 2015: Nieuwe Touran is de beste in zijn klasse

Euro NCAP 2015: Nieuwe Touran is de beste in zijn klasse

Dinsdag 26 januari 2016 —  

Touran is nummer één in het segment van compacte monovolumes - Bevestiging voor het allesomvattende veiligheidsconcept van de populaire gezinswagen

De nieuwe Touran is door het Europese programma voor de beoordeling van nieuwe wagens (Euro NCAP) bekroond als beste compacte monovolume. Daarmee behoort de Touran tot de veiligste voertuigen van 2015.

 

Al in september had de nieuwste generatie van de populaire ruime gezinswagen bij de Euro NCAP-crashtests de maximumscore van vijf sterren behaald. Daarbij werd rekening gehouden met de resultaten op vier domeinen: de bescherming van kinderen en volwassenen in de wagen, de bescherming van voetgangers en de rijbijstandssystemen.

De testcriteria van Euro NCAP werden in 2015 nog verder verstrengd. Voornamelijk door de toevoeging van een extra aanrijding met de volledige voorzijde van de wagen tegen een onvervormbare hindernis won het domein van de inzittendenbescherming nog aan belang. De nieuwe Touran scoorde daarbij uitstekend. Dankzij zijn geoptimaliseerde koetswerkstructuur en standaard aanwezige systemen zoals de elektronische stabiliteitscontrole (ESC) met tegenstuurhulp incl. ABS en anti-multicrashremfunctie behoort hij tot de veiligste auto's van Europa.

Ook de proactieve bescherming van de inzittenden speelt daarin een prominente rol. Dat systeem wordt al voor een mogelijke aanrijding geactiveerd om met preventieve maatregelen de ernst van een ongeval te verminderen. Naast een automatische aanspanning van de veiligheidsgordels detecteert het systeem of het voertuig dreigt te slippen en sluit het in dat geval automatisch de ruiten en het schuifdak. Zo wordt een optimale efficiëntie van de hoofd- en zijairbags gegarandeerd.

Euro NCAP publiceert ieder jaar een lijst van de best beoordeelde voertuigen. In 2015 werden over alle constructeurs heen in totaal 40 modellen aan de strenge Euro NCAP-tests onderworpen.