Euro NCAP 2015: Nieuwe Touran is de beste in zijn klasse

Euro NCAP 2015: Nieuwe Touran is de beste in zijn klasse

 

Touran is nummer één in het segment van compacte monovolumes - Bevestiging voor het allesomvattende veiligheidsconcept van de populaire gezinswagen

De nieuwe Touran is door het Europese programma voor de beoordeling van nieuwe wagens (Euro NCAP) bekroond als beste compacte monovolume. Daarmee behoort de Touran tot de veiligste voertuigen van 2015.

 

Al in september had de nieuwste generatie van de populaire ruime gezinswagen bij de Euro NCAP-crashtests de maximumscore van vijf sterren behaald. Daarbij werd rekening gehouden met de resultaten op vier domeinen: de bescherming van kinderen en volwassenen in de wagen, de bescherming van voetgangers en de rijbijstandssystemen.

De testcriteria van Euro NCAP werden in 2015 nog verder verstrengd. Voornamelijk door de toevoeging van een extra aanrijding met de volledige voorzijde van de wagen tegen een onvervormbare hindernis won het domein van de inzittendenbescherming nog aan belang. De nieuwe Touran scoorde daarbij uitstekend. Dankzij zijn geoptimaliseerde koetswerkstructuur en standaard aanwezige systemen zoals de elektronische stabiliteitscontrole (ESC) met tegenstuurhulp incl. ABS en anti-multicrashremfunctie behoort hij tot de veiligste auto's van Europa.

Ook de proactieve bescherming van de inzittenden speelt daarin een prominente rol. Dat systeem wordt al voor een mogelijke aanrijding geactiveerd om met preventieve maatregelen de ernst van een ongeval te verminderen. Naast een automatische aanspanning van de veiligheidsgordels detecteert het systeem of het voertuig dreigt te slippen en sluit het in dat geval automatisch de ruiten en het schuifdak. Zo wordt een optimale efficiëntie van de hoofd- en zijairbags gegarandeerd.

Euro NCAP publiceert ieder jaar een lijst van de best beoordeelde voertuigen. In 2015 werden over alle constructeurs heen in totaal 40 modellen aan de strenge Euro NCAP-tests onderworpen.

 

Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:


  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  


  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  


  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy