Eerste kennismaking met de nieuwe ID.7 GTX*: gestrekte berline met meer vermogen en vierwielaandrijving

Eerste kennismaking met de nieuwe ID.7 GTX*: gestrekte berline met meer vermogen en vierwielaandrijving

  • Wereldpremière van het prestatiegerichte model op het internationale autosalon IAA Mobility na de zomer
  • Na de ID.42 en ID.53 is de ID.71 het derde model dat het achtervoegsel GTX draagt
  • GTX staat voor elektrische mobiliteit en intelligente sportiviteit

Twee weken geleden onthulde Volkswagen de nieuwe ID.7, een zuiver elektrische berline voor de hogere middenklasse. De meest dynamische modelvariant, de ID.7 GTX, zal snel volgen en beleeft zijn wereldpremière in de nazomer. De langeafstandsberline, die kan schermen met de nieuwste motorgeneratie van de ID.-modellen, vierwielaandrijving met dubbele motor en talrijke sportieve designelementen, wordt een hoogwaardige sportberline. Het nieuwe GTX-model zal worden voorgesteld op de IAA Mobility in München (05-10 september 2023).

Zwart en rood staan voor GTX
In het interieur zorgen contrasterende rode GTX-stiknaden op de stoelen, het instrumentenpaneel en de deuren voor een hoogwaardige afwerking. Het koetswerkdesign wordt gekenmerkt door glanzend zwarte elementen. Samen met de standaard zwarte dakkleur en de verdonkerde ruiten geven ze de toekomstige ID.7 GTX een krachtige en tegelijkertijd onafhankelijke uitstraling.

GTX – afgestemd op efficiëntie en rijplezier
De vierwielaandrijving met dubbele motor wordt bij de ID.7 GTX net als bij de eerdere ID.4 en ID.5 GTX op intelligente wijze aangestuurd door de Vehicle Dynamics Manager. De door Volkswagen zelf ontwikkelde software is gericht op een optimale mix van efficiëntie, dynamisme en rijstabiliteit. De Vehicle Dynamics Manager stuurt echter niet alleen de motor aan, maar ook alle rem-, stuur- en chassisregelsystemen, naargelang het gekozen rijprofiel. Het chassis en de stuurinrichting van de berline werden ingrijpend verbeterd op basis van het modulaire platform voor elektrische aandrijving (MEB) en bieden naargelang het gekozen rijprofiel een brede waaier aan configuraties die het comfort of de sportiviteit benadrukken. De ID.7 GTX onderstreept daarmee zijn rol als topmodel van de ID.-familie.

Succesformule
Het sportieve productmerk GTX, dat de zuiver elektrische prestatiemodellen van Volkswagen aanduidt, maakt sinds twee jaar deel uit van de VW-portfolio. De dynamische wagens verenigen elektrische mobiliteit met duurzaamheid en intelligente sportiviteit. Het dynamische design benadrukt bovendien het bijzondere karakter en de herkenningswaarde van de hoogwaardige GTX-modellen.

  1. Bijna productierijp studiemodel. Het model is nog niet verkrijgbaar.
  2. ID.4 GTX: stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 19,6-17,2; CO₂-uitstoot in g/km (gecombineerd): 0. Voor dit voertuig zijn alleen de verbruiks- en uitstootwaarden volgens WLTP nog beschikbaar en niet de NEDC-waarden. Wanneer de verbruiks- en CO₂-gegevens als bereik worden weergegeven, variëren ze naargelang de gekozen uitrusting.
  3. ID.5 GTX: stroomverbruik in kWh/100 km (gecombineerd): 19,2-16,9; CO₂-uitstoot in g/km (gecombineerd): 0. Voor dit voertuig zijn alleen de verbruiks- en uitstootwaarden volgens WLTP nog beschikbaar en niet de NEDC-waarden. Wanneer de verbruiks- en CO₂-gegevens als bereik worden weergegeven, variëren ze naargelang de gekozen uitrusting.
ID.7_GTX_FILM.mp4 28 MB

 

 

 

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf