Een Bulli - powerd by Porsche - staat in de spotlights tijdens de Bremen Classic Motorshow 2019

Een Bulli - powerd by Porsche - staat in de spotlights tijdens de Bremen Classic Motorshow 2019

  • Eerste oldtimerbeurs van het jaar opent haar deuren op 1 februari
  • Highlight: T3 ‘B32’ met 911-motor van Porsche-makelij

In het noorden van Duitsland - op de Bremen Classic Motorshow (1 tot en met 3 februari) - wordt het officiële startschot gegeven voor het old- en youngtimerseizoen 2019. Ook van de partij ... Volkswagen Nutzfahrzeuge Oldtimer. Deze Duitse oldtimerafdeling zakt naar Bremen af met een T3 B32 en drie T1’s. In de Hanzestad staan dit jaar vooral de exotische combinaties in de kijker. Klassieke combinaties? Daar doet Volkswagen Nutzfahrzeuge niet aan mee. En toch is het wereldsucces van de Transporter gebaseerd op zo’n combinatie: de zogeheten Bulli.

In 1950 bracht Volkswagen al de eerste ‘Kombi’ op de markt. Het ging om een mengelmoes van de bus met ramen achteraan en de volledig gesloten Transporter. En voor ieder type gebruik was er een versie, goederentransport en personenvervoer. Die tweeledigheid zit vandaag nog altijd in het gamma: de Transporter Combi van Volkswagen Bedrijfsvoertuigen. Die vormt al decennia lang de basis waarop de meest gepersonaliseerde Bulli’s worden gebouwd. Zo is er de B32. Die kreeg het koetswerk mee van een T3 Combi type Caravelle in het topuitrustingsniveau Carat. En toen begon het eigenlijk pas. Op het inschrijvingsbewijs wordt immers ‘Porsche’ als fabrikant vermeld. De sportautobouwer uit Stuttgart heeft er in de jaren 80 een beperkt aantal exemplaren van gebouwd. Stuk voor stuk met de zescilinder van de 911 Carrera achterin gemonteerd. 231 pk sterk en officieel 185 km/u snel: de krachtigste blokkendoos uit zijn tijd. Waar de benaming B32 op slaat? De B staat voor Bulli, de 32 voor 3,2 liter cilinderinhoud.

Op de Bremen Classic Motorshow staat precies die B32 - qua constructie een Combi met het hart van een 911 - in de schijnwerpers op de Volkswagen-stand (Hal 5, 5D10). Het rijden met een dergelijke power-blokkendoos en de boxersound die achteraan weerklinkt, zijn ronduit onvergetelijk voor wie het ooit kon ervaren. Bulli plus 911: twee iconen samen. In Bremen kunnen de bezoekers zich alvast visueel een beeld vormen van deze exoot.

Op de eerste grote old- en youngtimerbeurs van 2019 tekenen Volkswagen Nutzfahrzeuge Oldtimer, Volkswagen Classic, Volkswagen Classic Parts en Audi Tradition samen present op een gemeenschappelijke stand.

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be

 

PROFIEL VAN DE GROEP:

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. 

 

De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

- D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om de burgers verantwoordelijke en innovatieve mobiliteit aan te bieden. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.

- Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.

- D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.  Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy