Een Bulli - powerd by Porsche - staat in de spotlights tijdens de Bremen Classic Motorshow 2019

Een Bulli - powerd by Porsche - staat in de spotlights tijdens de Bremen Classic Motorshow 2019

  • Eerste oldtimerbeurs van het jaar opent haar deuren op 1 februari
  • Highlight: T3 ‘B32’ met 911-motor van Porsche-makelij

In het noorden van Duitsland - op de Bremen Classic Motorshow (1 tot en met 3 februari) - wordt het officiële startschot gegeven voor het old- en youngtimerseizoen 2019. Ook van de partij ... Volkswagen Nutzfahrzeuge Oldtimer. Deze Duitse oldtimerafdeling zakt naar Bremen af met een T3 B32 en drie T1’s. In de Hanzestad staan dit jaar vooral de exotische combinaties in de kijker. Klassieke combinaties? Daar doet Volkswagen Nutzfahrzeuge niet aan mee. En toch is het wereldsucces van de Transporter gebaseerd op zo’n combinatie: de zogeheten Bulli.

In 1950 bracht Volkswagen al de eerste ‘Kombi’ op de markt. Het ging om een mengelmoes van de bus met ramen achteraan en de volledig gesloten Transporter. En voor ieder type gebruik was er een versie, goederentransport en personenvervoer. Die tweeledigheid zit vandaag nog altijd in het gamma: de Transporter Combi van Volkswagen Bedrijfsvoertuigen. Die vormt al decennia lang de basis waarop de meest gepersonaliseerde Bulli’s worden gebouwd. Zo is er de B32. Die kreeg het koetswerk mee van een T3 Combi type Caravelle in het topuitrustingsniveau Carat. En toen begon het eigenlijk pas. Op het inschrijvingsbewijs wordt immers ‘Porsche’ als fabrikant vermeld. De sportautobouwer uit Stuttgart heeft er in de jaren 80 een beperkt aantal exemplaren van gebouwd. Stuk voor stuk met de zescilinder van de 911 Carrera achterin gemonteerd. 231 pk sterk en officieel 185 km/u snel: de krachtigste blokkendoos uit zijn tijd. Waar de benaming B32 op slaat? De B staat voor Bulli, de 32 voor 3,2 liter cilinderinhoud.

Op de Bremen Classic Motorshow staat precies die B32 - qua constructie een Combi met het hart van een 911 - in de schijnwerpers op de Volkswagen-stand (Hal 5, 5D10). Het rijden met een dergelijke power-blokkendoos en de boxersound die achteraan weerklinkt, zijn ronduit onvergetelijk voor wie het ooit kon ervaren. Bulli plus 911: twee iconen samen. In Bremen kunnen de bezoekers zich alvast visueel een beeld vormen van deze exoot.

Op de eerste grote old- en youngtimerbeurs van 2019 tekenen Volkswagen Nutzfahrzeuge Oldtimer, Volkswagen Classic, Volkswagen Classic Parts en Audi Tradition samen present op een gemeenschappelijke stand.

Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.


D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.
  • Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy