Dubbel veilig: vijf sterren van Euro NCAP voor de ID. Buzz en voor de nieuwe Amarok

Dubbel veilig: vijf sterren van Euro NCAP voor de ID. Buzz en voor de nieuwe Amarok

De Europese keuringsorganisatie Euro NCAP heeft de nieuwste testresultaten omtrent rijveiligheid vrijgegeven. Hieruit blijkt dat twee technisch compleet verschillende modellen van Volkswagen Commercial Vehicles - de ID. Buzz1 en de nieuwe Amarok2 - het er ‘zeer goed’ van hebben afgebracht en bijgevolg allebei de maximale score van vijf sterren krijgen.

  • Twee modellen van Volkswagen Commercial Vehicles behalen de hoogste score bij tests rond rijveiligheid
  • Stabiele autostructuur en hoog aantal standaard rijhulpsystemen zorgen bij twee verschillende voertuigconcepten voor zeer goede beoordelingen

 

De nieuwe ID. Buzz sleepte als nieuwe Bulli-generatie vlak na zijn marktintroductie al vele prijzen en onderscheidingen in de wacht. Daar komt nu nog een onderscheiding bij: de vijfsterrenbeoordeling voor rijveiligheid, toegekend door Euro NCAP.

Deze beoordeling staat gelijk aan een uitstekende totaalscore voor bescherming bij aanrijdingen en een goede uitrusting met uitgebreide, op de praktijk gerichte technologie voor ongevallenpreventie.

De cockpit van de ID. Buzz is standaard uitgerust met een airbag voor de bestuurder, een airbag voor de voorste passagier en een centrale en zijdelingse airbag. Daarnaast zijn er ook standaard gordijnairbags aanwezig. Dankzij de combinatie van de airbags enerzijds en een adequaat ontworpen koetswerkstructuur anderzijds behaalt het elektrische busje uit Hannover een zeer goede score van 92%.

Met hetzelfde percentage als de ID. Buzz is ook de nieuwe Amarok met glans geslaagd voor de crashtests. Deze nieuwe pick-up van Volkswagen Commercial Vehicles, die in het voorjaar 2023 pas op de Duitse markt komt, werd namelijk eveneens met vijf sterren onderscheiden door de keuringsorganisatie Euro NCAP

Net als bij de ID. Buzz heeft ook hier de combinatie van een stabiele koetswerkstructuur met een groot aantal moderne rijhulp- en noordremsystemen gezorgd voor deze uitstekende score. Als extra beschikt de pick-up zelfs over knieairbags. De fantastische beoordeling van de nieuwe Amarok in de frontale en zijdelingse crashtests was voor een deel ook te danken aan de karakteristieke VW-kinderzitjes.

Euro NCAP wijst ook de ongevallenvermijding een hoge waarde toe. Aangezien er zowel in de ID. Buzz als in de nieuwe Amarok tal van standaard en optionele rijhulp- en noodremsystemen ter beschikking worden gesteld, die de jury tijdens de tests eveneens wisten te overtuigen, kregen de ID. Buzz en de Amarok bij de Safety Assist-beoordeling respectievelijk 90% en 84% van de punten toegewezen.

 

Details over de resultaten zijn beschikbaar op https://www.euroncap.com/nl.

 

  1. ID. Buzz Pro: gecombineerd stroomverbruik in kWh/100 km: 21,7 - -20,6; gecombineerde CO2-uitstoot in g/km: 0. Voor het voertuig zijn voorlopig alleen de verbruiks- en emissiewaarden volgens WLTP beschikbaar en niet de NEDC-waarden.
  2. Amarok: Het voertuig wordt momenteel nog niet te koop aangeboden.

 

Official VW ID. Buzz 2022 safety rating
Euro NCAP safety rating of the VW ID. Buzz 2022: detailed results, crash test pictures, videos and comments from experts
www.euroncap.com
Official VW Amarok 2022 safety rating
Euro NCAP safety rating of the VW Amarok 2022: detailed results, crash test pictures, videos and comments from experts
www.euroncap.com
De nieuwe Amarok | Volkswagen Commercial Vehicles
Met zijn moderne technologie en nieuwe design vestigt de volledig nieuw ontworpen Amarok nieuwe normen in het premiumsegment van Volkswagen Commercial Vehicles.
www.volkswagen-commercial-vehicles.be

 


 

V22-26N - Doppel sicher Euro NCAP ID. Buzz & neuen Amarok (2p).pdf 204 KB V22-26N - Doppel sicher Euro NCAP ID. Buzz & neuen Amarok.docx 629 KB V22-26F - Doppel sicher Euro NCAP ID. Buzz & neuen Amarok (2p).pdf 222 KB V22-26F - Doppel sicher Euro NCAP ID. Buzz & neuen Amarok.docx 627 KB

 

Story image

 

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf