D'Ieteren Auto lanceert E-DI, Electric D'Ieteren Solutions

D'Ieteren Auto lanceert E-DI, Electric D'Ieteren Solutions

Om in te spelen op de stijgende vraag naar zowel elektrische voertuigen als plug-inhybrides lanceert D’Ieteren Auto een totaalpakket van intelligente laad- en energieoplossingen voor zowel particuliere als professionele klanten: Electric D’Ieteren Solutions.

Met Electric D’Ieteren Solutions, kortweg EDI, wil D’Ieteren Auto een portfolio van intelligente laad- en energieoplossingen uitbouwen en een duurzaam ecosysteem creëren dat een antwoord biedt op alle vragen van zowel bestuurders van elektrische wagens als van wagenparkbeheerders met stekkerauto’s in hun vloot. Het EDI-aanbod omvat laadstations voor thuis en op het werk, maar ook een laadpas voor het laden onderweg die toegang biedt tot meer dan 100.000 laadpunten in 25 Europese landen. Daarnaast voorziet EDI in een reeks diensten voor zowel de privéklanten als de professionele accounts.

Er is in België duidelijk sprake van een groeiende vraag naar laadinfrastructuur. Uit studies blijkt bovendien dat 70% van de klanten de batterij van hun elektrische wagen liefst thuis willen opladen, 20% op het werk en 10% onderweg. Tegelijkertijd zal ook de verkoop van elektrische wagens dit jaar in stijgende lijn gaan. Meer elektrische auto's betekent onlosmakelijk dat er meer efficiënte en slimme oplossingen voor laadinfrastructuur nodig zijn. Met EDI onderstreept D’Ieteren Auto zijn doelstelling om uit te groeien tot een toonaangevende leverancier van duurzame mobiliteit op de Belgische markt.

Volkswagen D’Ieteren Finance biedt verschillende financieringsformules aan voor de EDI-oplossingen.

De nieuwe laadstations van EDI zijn te ontdekken op de standen van Audi, Volkswagen en Volkswagen CVI op het autosalon en op:  https://www.e-di.be/nl/

 

Het aanbod van E-DI in detail:

 

 1. Laadpalen

Voor particuliere klanten:

 • 1-fasig laadstation (3,6 - 7,4 kW)
 • Geschikt voor elk type EV en plug-inhybride

 

 • 3-fasig laadstation (11 -22 kW)
 • Geschikt voor elk type EV en plug-in hybride

 

 

Voor professionele klanten:

 • 3-fasig laadstation met 2 stekkers (2 x 22 kW)
 • Geschikt voor elk type EV en plug-inhybride

 

 

 1. Diensten

Installatie en service :

 • Audit van de elektrische thuisinstallatie
 • Installatie van het laadstation door onze installatiepartners
 • Onderhoud van het laadstation
 • 24/7-ondersteuning en technische interventie ter plaatse
 • Certificering door een erkend controleorganisme

 

Laadpas en app:

 • Internationale laadpas met toegang tot een netwerk van 100.000 publieke laadpunten in 25 Europese landen
 • App met realtime-informatie over de beschikbaarheid van het laadstation, de laadsnelheid en het tarief
 • Split billing = gedeelde facturatie waarbij de kosten van het laden gescheiden worden van het huishoudelijke energieverbruik en gefactureerd worden aan de werkgever

 

Meer informatie op www.e-di.be.

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...


D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/


© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf