De Golf R 400, een extreem sportieve concept car

De Golf R 400, een extreem sportieve concept car

Maandag 28 april 2014 — Volkswagen stelt verschillende concept cars voor op de Chinese markt, waaronder de extreem sportieve Golf R 400.

De naam van de Golf R 400 zegt alles: deze extreem sportieve wagen, ontwikkeld door Volkswagen R GmbH, heeft niet minder dan 400 pk (294 kW) onder de motorkap. Aangedreven door een 2.0 TSI, technisch nauw verwant met de motor van de Polo WRC uit de rallysport, sprint deze Golf van 0 tot 100 km/u in 3,9 s. Zijn topsnelheid bedraagt 280 km/u, het maximumkoppel van 450 Nm is beschikbaar vanaf 2.400 t/min. De extreem dynamische Golf R 400 is in alle opzichten perfect: zijn motor, zijn permanente vierwielaandrijving 4MOTION en zijn sportophanging, maar ook zijn grondig herzien koetswerk. De Golf R 400 is gelakt in de kleur 'Silver Flake', die contrasteert met het dak in glanzend zwart en de buitenspiegelbehuizingen in echt koolstofvezel.

 

 

 

 

 

De Volkswagen-groep

   De Volkswagen-groep, waarvan de hoofdzetel in Wolfsburg gevestigd is, is een van de leidende autofabrikanten wereldwijd en de grootste autoconstructeur van Europa. In 2013 verhoogde de Groep het aantal geleverde voertuigen tot 9,731 miljoen exemplaren (2012: 9,276 miljoen), wat overeenkomt met een marktaandeel van 12,8% op de wereldwijde personenwagenmarkt.

   Bijna één kwart van alle nieuwe wagens in West-Europa (24,8%) is afkomstig van de Volkswagen-groep. In 2013 bedroeg de totale omzet van de Groep 197 miljard euro (2012: 193 miljard). In het boekjaar 2013 bedroeg de winst na belasting 9,3 miljard euro (2012: 21,9 miljard).

   De Groep telt twaalf merken uit zeven Europese landen: Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, Volkswagen Nutzfahrzeuge (bedrijfsvoertuigen), Scania en MAN.

   Ieder merk heeft zijn eigen karakter en opereert als een onafhankelijke speler op de markt. Het productspectrum gaat van motorfietsen over zuinige kleine auto’s tot uiterst luxueuze wagens. In de sector van de bedrijfsvoertuigen reikt het gamma van pick-ups tot bussen en zware vrachtwagens.

   De Volkswagen-groep is ook actief in andere bedrijfssectoren, met de productie van grote dieselmotoren voor maritieme en stationaire toepassingen (kant-en-klare krachtcentrales), turboladers, turbomachines (stoom- en gasturbines), compressoren en chemische reactoren. Daarnaast produceert de groep ook speciale transmissiesystemen voor voertuigen en turbines.

   Daarnaast biedt de Volkswagen-groep een brede waaier aan financiële diensten aan, waaronder financiering voor handelaars en consumenten, leasing, bank- en verzekeringsdiensten en vlootbeheer.

   De Groep exploiteert 106 productiesites in 19 Europese landen en in 8 landen in Amerika, Azië en Afrika. Wereldwijd staan 572.800 werknemers in voor de productie van ca. 39.350 voertuigen per dag, voor voertuiggerelateerde diensten of diensten in andere bedrijfsdomeinen. De Volkswagen-groep verkoopt zijn voertuigen in 153 landen.

   Het doel van de Groep is om aantrekkelijke, veilige en milieuvriendelijke wagens aan te bieden die in een steeds meer veeleisende markt kunnen concurreren en wereldwijd de norm bepalen in hun respectievelijke klasse.