De Emergency Assist van Volkswagen behaalt de «German Mobility Award 2017».

De Emergency Assist van Volkswagen behaalt de «German Mobility Award 2017».

Donderdag 29 juni 2017 —  

Het bijstandssysteem Emergency Assist van Volkswagen werd bekroond met de «German Mobility Award 2017», die wordt uitgereikt door het Duitse federale ministerie van Transport en Digitale infrastructuur voor een veiligere en intelligentere mobiliteit in het kader van het initiatief «Germany – Land of Ideas». 

Deze prestigieuze prijs, uitgereikt door een comité van 16 experts waaronder de staatssecretaris van het federale ministerie van Transport en Digitale infrastructuur Dorothée Bär, is een mooie erkenning van de expertise en de toewijding van het hele ontwikkelingsteam van Volkswagen. «De Emergency Assist levert een belangrijke bijdrage tot de beperking van het aantal ongevallen. Dankzij de permanente evolutie van onze bijstandssystemen kunnen we de weg naar de mobiliteit van de toekomst tonen» verklaarde Stefan Gies, verantwoordelijke van de chassisontwikkeling, bij ontvangst van de prijs.

 

De tweede generatie van de Emergency Assist bundelt toepassingen zoals Lane Assist (rijstrookassistent), ACC (adaptieve snelheidsregelaar), Side Assist (assistent bij verandering van rijstrook) en Park Assist (parkeerhulp). Het systeem bewaakt voortdurend de acties van de bestuurder (gaspedaal, rem, stuur) om aanrijdingen te vermijden of op zijn minst de ernst ervan te beperken. Als de bestuurder geen enkele reactie vertoont na het verschijnen van visuele en geluidssignalen, reageert de Emergency Assist om het voertuig in veiligheid te brengen door de noodknipperlichten te activeren terwijl ook de snelheid wordt teruggebracht en de wagen op zijn rijstrook wordt gehouden. Als het verkeer en de omstandigheden het toelaten, wordt de wagen naar een vluchtstrook geleid om zich daar in alle veiligheid te parkeren. Bovenop de visuele en geluidssignalen laat een optionele gordelvoorspanner toe de bestuurder in zijn stoel te beveiligen.

 

«Germany – Land of Ideas» is een initiatief dat in 2005 werd gecreëerd door de federale regering en de federatie van Duitse industrieën (BDI) en als doel heeft de Duitse creativiteit en innovatie op de  nationale en internationale scene te promoten.