California XXL concept, kampeerwagen op basis van de Crafter

California XXL concept, kampeerwagen op basis van de Crafter

Maandag 21 augustus 2017  

  • Met zijn verhoogd dak, zijn keukenblok en de geïntegreerde badkamer geeft deze California XXL een idee van hoe een kampeerwagen die op de Crafter is gebaseerd er kan uitzien
  • Voor deze concept gebruikte men een Crafter met iets langere wielbasis zodat men alle elementen kon monteren waardoor hij de kwaliteiten van de populaire California naar het segment van de grote kampeerwagens brengt

De Volkswagen California is dé referentie in zijn genre en hij is gebaseerd op de Bulli, de populairste kampeerwagen ooit. Gedurende de voorbije decennia werd het polyvalente interieur verfijnd tot in de kleinste details en op die manier kon deze wagen miljoenen gebruikers overtuigen. Vandaag is het de beurt aan de nieuwe Crafter ; die biedt tal van rijhulpmiddelen, is erg wendbaar, verbruikt weinig en beschikt over alle kwaliteiten van de California maar hij is groter van formaat. Hij gaat zelfs nog een stapje verder door deze kwaliteiten nog verder te verfijnen. De California XXL concept is veleer de volwassen versie van de legendarische gemotoriseerde globetrotter.

Het innovatieve koetswerk en het doordachte interieur hebben voor een bijzonder ruime California XXL gezorgd die onder andere een bed van bijna 2 meter biedt. Het interier van de zwerfwagen biedt ook heel veel bewegingsvrijheid en dat geldt ook voor de zitbank en de stoelen die 180° kunnen gedraaid worden. De keukenhoek biedt twee kookpitten, een koelkast, een vergiet en een uitschuifbaar werkblad. Door de riante afmetingen van de California XXL kon men ook een gebruiksvriendelijke badkamer integreren met douche en een toilethoek voor extra comfort.

Ondanks de hoogte van 2,9 meter was er oog voor een verzorgde aerodynamica (vooral ter hoogte van het dak) zodat deze California XXL een stroomlijn heeft die vergelijkbaar is met die van een klassieke Crafter.

Meer informatie volgt bij de lancering van de Wereldpremière van deze California XXL concept die zal plaatsvinden op het "Caravan Salon Düsseldorf", dat loopt van 26 augustus tot 3 september 2017.