Batterijen met hoge capaciteit en 8 jaar garantie voor nieuwe ID.3 en rest van de ID.-familie

Batterijen met hoge capaciteit en 8 jaar garantie voor nieuwe ID.3 en rest van de ID.-familie

  • Volkswagen zal acht jaar respectievelijk 160.000 kilometer garantie op de capaciteit van de ID.-batterijen geven
  • De batterijen van de ID.-familie  kunnen met een laadvermogen van tot 125 kW onderweg zeer snel opladen
  • Een nieuw aanbod van Volkswagen-wallboxen zal ook thuisladen en laden op het werk vlot mogelijk maken

Volkswagen start nog dit jaar met de productie van de ID.3. Het compacte model is de eerste telg van de ID.-familie, een nieuwe generatie progressieve elektrische voertuigen. Hun lithium-ionbatterijen zullen een rijbereik halen tot 550 km en dus comfortabele reisafstanden mogelijk maken. Over de duurzaamheid van de batterij hoeven toekomstige bezitters  van een ID.-model zich geen zorgen te maken. Want Volkswagen garandeert dat de batterij zelfs na acht jaar respectievelijk 160.000 km nog over minstens 70% van haar bruikbare capaciteit zal beschikken.

 

Center of Excellence

Sinds 2017 heeft Volkswagen de ontwikkeling van batterijen in een Center of Excellence gebundeld. Dat moet er onder andere voor zorgen dat alle batterijen van de ID.- familie voor zeer lange tijd hun maximale capaciteit behouden en dus een groot rijbereik garanderen. Frank Blome, hoofd van het Center of Excellence in Salzgitter: “Wij claimen dat de ID. -batterijen een autoleven lang meegaan.”

 

Korte laadtijden dankzij groot laadvermogen

Volkswagen zal de batterijen in verschillende groottes aanbieden. Dit is vergeleken met de huidige elektrische voertuigen van het merk volledig nieuw. Indien de eigenaar van een ID. geen groot rijbereik behoeft (omdat hij hoofdzakelijk in de stad rijdt en voornamelijk korte afstanden aflegt), dan heeft hij genoeg aan een batterij met een kleinere opslagcapaciteit. Zo wordt zijn auto goedkoper. Wie daarentegen wel vaak lange afstanden aflegt, zal kiezen voor een grotere batterij. Op die manier is de inzetbaarheid flexibeler. Afhankelijk van batterij en voertuigtype is een maximaal rijbereik van ca. 330 tot 550 km (telkens volgens WLTP) haalbaar. Bovendien kon Volkswagen de batterij op een laadvermogen van tot 125 kilowatt brengen, wat tot nu toe in het segment van de ID.3 ongezien is. Bijgevolg verloopt het opladen sneller en verminderen de laadstops.

 

Over Volkswagen Belgium

  

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.volkswagen.be. 
 

 

D'Ieteren Group:

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.

Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/...

 

D'Ieteren:

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al  meer dan 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/

 

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV.

Alle rechten voorbehouden - Wettelijke bepalingen https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf