Volkswagen onthult elektrische crossover in Shanghai

Volkswagen onthult elektrische crossover in Shanghai

Vrijdag 14 april 2017 — De I.D.-familie die vorig jaar op het Salon van Parijs werd onthuld, wordt binnenkort aangevuld met een nieuw model dat het midden houdt tussen een SUV en een coupé. Deze concept zal onthuld worden op het Salon van Shanghai dat plaatsvindt van 19 tot 29 april.

Volkswagen wil andermaal een vernieuwend voertuigconcept toevoegen aan het prille en avantgardistische I.D.-gamma. Deze nieuwe crossover houdt het midden tussen een SUV en een coupé. Hij rijdt volledig zero emission en wordt voorzien van vierwielaandrijving. Hij beschikt bovendien over technologie zodat hij 100 % autonoom kan rijden. Deze concept car is de eerste elektrisch aangedreven CUV (crossover utility vehicle) van het merk. Hij combineert elementen van een vierdeurs coupé met die van een SUV (sport utility vehicle).

Na de I.D. (die in 2016 in Parijs werd getoond) en de I.D. Buzz (die dit jaar in Detroit te zien was) ontdekken we vandaag het derde model van deze nieuwe generatie zero emission voertuigen die het verschil maken met een grote autonomie en een charismatisch design. Net als de andere I.D.-modellen kan deze crossover overtuigen met zijn uniek interieurconcept dat ergonomie, flexibiliteit, comfort en ruimte uitstraalt en op die manier de lat een stuk hoger legt binnen dit segment.

Deze eerste CUV I.D.-concept is een sportief alle terrein voertuig met vierwielaandrijving en een elektrische motorisatie. Deze CUV voelt zich zowel in een stedelijke omgeving als op ruwer terrein thuis. Het is een actief voertuig met een rijbereik dat niet moet onderdoen voor dat van een wagen met een verbrandingsmotor. Net zoals de I.D. en de I.D. Buzz kan deze nieuwe conceptwagen ook volledig autonoom rijden. Door op het VW-logo op het stuur te drukken, wordt de automatische rijmodus geactiveerd. De wagen anticipeert automatisch op zijn omgeving en op de andere weggebruikers dankzij tal van sensoren, scanners en camera’s.

Deze concept car past in een wereldwijd productoffensief. Het studiemodel illustreert dat de elektrische voertuigen die Volkswagen tegen 2020 zal aanbieden avant-gardistisch en multifunctioneel zijn. Ze worden bovendien ontwikkeld met het oog op massaproductie.