Volkswagen onthult elektrische crossover in Shanghai

Volkswagen onthult elektrische crossover in Shanghai

De I.D.-familie die vorig jaar op het Salon van Parijs werd onthuld, wordt binnenkort aangevuld met een nieuw model dat het midden houdt tussen een SUV en een coupé. Deze concept zal onthuld worden op het Salon van Shanghai dat plaatsvindt van 19 tot 29 april.

Volkswagen wil andermaal een vernieuwend voertuigconcept toevoegen aan het prille en avantgardistische I.D.-gamma. Deze nieuwe crossover houdt het midden tussen een SUV en een coupé. Hij rijdt volledig zero emission en wordt voorzien van vierwielaandrijving. Hij beschikt bovendien over technologie zodat hij 100 % autonoom kan rijden. Deze concept car is de eerste elektrisch aangedreven CUV (crossover utility vehicle) van het merk. Hij combineert elementen van een vierdeurs coupé met die van een SUV (sport utility vehicle).

Na de I.D. (die in 2016 in Parijs werd getoond) en de I.D. Buzz (die dit jaar in Detroit te zien was) ontdekken we vandaag het derde model van deze nieuwe generatie zero emission voertuigen die het verschil maken met een grote autonomie en een charismatisch design. Net als de andere I.D.-modellen kan deze crossover overtuigen met zijn uniek interieurconcept dat ergonomie, flexibiliteit, comfort en ruimte uitstraalt en op die manier de lat een stuk hoger legt binnen dit segment.

Deze eerste CUV I.D.-concept is een sportief alle terrein voertuig met vierwielaandrijving en een elektrische motorisatie. Deze CUV voelt zich zowel in een stedelijke omgeving als op ruwer terrein thuis. Het is een actief voertuig met een rijbereik dat niet moet onderdoen voor dat van een wagen met een verbrandingsmotor. Net zoals de I.D. en de I.D. Buzz kan deze nieuwe conceptwagen ook volledig autonoom rijden. Door op het VW-logo op het stuur te drukken, wordt de automatische rijmodus geactiveerd. De wagen anticipeert automatisch op zijn omgeving en op de andere weggebruikers dankzij tal van sensoren, scanners en camera’s.

Deze concept car past in een wereldwijd productoffensief. Het studiemodel illustreert dat de elektrische voertuigen die Volkswagen tegen 2020 zal aanbieden avant-gardistisch en multifunctioneel zijn. Ze worden bovendien ontwikkeld met het oog op massaproductie. 

 

 

 

Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:


  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  


  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  


  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy