328 km/u – de snelste Beetle ter wereld!

328 km/u – de snelste Beetle ter wereld!

 

  • Nieuw snelheidsrecord voor speciaal geprepareerde Beetle LSR met 550 pk
  • Record op World of Speed Event op de grote zoutvlakte van Bonneville in Utah (VS) 

Tijdens het traditionele World of Speed Event op Lake Bonneville in Utah (VS) heeft een speciaal getunede Volkswagen Beetle een nieuw snelheidsrecord gevestigd. De Beetle LSR (Land Speed Record) met een 2,0-liter turbomotor met directe injectie (TSI) bereikte over een afstand van een mijl een snelheid van 328,195 km/u, de hoogste snelheid die ooit werd opgetekend met een Beetle.

Om de topsnelheid van ver boven 300 km/u mogelijk te maken werd de Beetle LSR grondig onder handen genomen en aan het reglement voor recordpogingen op zoutvlaktes aangepast: het vermogen van de 2.0 TSI-motor (met onder meer een nieuwe turbolader en andere zuigers, nokkenassen, drijfstangen en cilinderkopaanpassingen) werd tot een topwaarde van 550 pk verhoogd. Tegelijk schittert de recordauto met een indrukwekkend koppel van 571 Nm.

Met het oog op de extreme omstandigheden werd de Beetle voorzien van speciale wielen en banden om op zout te rijden en werd het koetswerk duidelijk verlaagd. Een sperdifferentieel verbetert de tractie, terwijl een rolkooi, een kuipzetel met vijfpuntsgordel en een brandblussysteem voor de nodige veiligheid zorgen. Daarnaast beschikt het recordmodel over twee remparachutes, die de Beetle extra afremmen.

Het record werd officieel opgetekend door de Utah Salt Flats Racing Association (USFRA) tijdens de snelheidsraces die ieder jaar in de zomer georganiseerd worden.

Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:


  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  


  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  


  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy