300 pk en vierwielaandrijving: de Golf R Variant

300 pk en vierwielaandrijving: de Golf R Variant

- Wereldpremière op de Los Angeles Auto Show

- 4MOTION-vierwielaandrijving, DSG-versnellingsbak en adaptieve onderstelregeling

- 221 kW (300 pk), 380 Nm, 0 tot 100 km/u in 5,1 s*, 7 l/100 km

Op de Los Angeles Auto Show (18 tot 30 november) stelt Volkswagen in wereldpremière een van de meest sportieve allrounders in het segment van compacte wagens voor: de Golf R Variant.

 

Voor het eerst sinds de lancering van het model komt de legendarische Golf R nu ook als Variant op de markt. De turbomotor van dit exclusieve model levert 221 kW (300 pk) en een maximumkoppel van 380 Nm, dat via de standaard DSG-zesversnellingsbak naar de permanente vierwielaandrijving 4MOTION wordt gestuurd. De verdeling van de aandrijfkracht over de vier wielen garandeert een maximum aan tractie, prestaties en actieve veiligheid. Voor pure dynamiek zorgen een 20 mm verlaagd sportonderstel, de innovatieve progressieve stuurinrichting en de volledig uitschakelbare – bijvoorbeeld voor gebruik op het circuit – elektronische stabiliteitscontrole ESC Sport. Tot de optionele highlights behoren de nieuwste generatie van de adaptieve onderstelregeling DCC en de rijprofielselectie met 'Race'-modus.

 

De Golf R Variant heeft slechts 3,8 s* en 5,1 s* nodig om vanuit stilstand tot 80 km/u respectievelijk 100 km/u te accelereren. De maximumsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u. De energetische efficiëntie van de viercilinder turbo blijkt uit de verbruiks- en uitstootwaarden. De sportiefste Golf Variant ooit verbruikt gemiddeld slechts 7,0 l/100 km* (NEDC), wat resulteert in een CO2-uitstoot van 163 g/km*.

 

De Golf R Variant is een van de weinige echt sportieve modellen die tegelijk geschikt is als ruim gezins- of vrijetijdsvoertuig. Zelfs met vijf personen aan boord biedt hij een riante laadruimte van 605 l (onder de kofferafdekking). Met neergeklapte rugleuning van de achterzetels bedraagt het laadvolume 1.620 l (belading tot het dak).

 

 

 

* voorlopige cijfers

 

 

 

 

De Volkswagen-groep

   De Volkswagen-groep, waarvan de hoofdzetel in Wolfsburg gevestigd is, is een van de leidende autofabrikanten wereldwijd en de grootste autoconstructeur van Europa. In 2013 verhoogde de Groep het aantal geleverde voertuigen tot 9,731 miljoen exemplaren (2012: 9,276 miljoen), wat overeenkomt met een marktaandeel van 12,8% op de wereldwijde personenwagenmarkt.

   Bijna één kwart van alle nieuwe wagens in West-Europa (24,8%) is afkomstig van de Volkswagen-groep. In 2013 bedroeg de totale omzet van de Groep 197 miljard euro (2012: 193 miljard). In het boekjaar 2013 bedroeg de winst na belasting 9,3 miljard euro (2012: 21,9 miljard).

   De Groep telt twaalf merken uit zeven Europese landen: Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, Volkswagen Nutzfahrzeuge (bedrijfsvoertuigen), Scania en MAN.

   Ieder merk heeft zijn eigen karakter en opereert als een onafhankelijke speler op de markt. Het productspectrum gaat van motorfietsen over zuinige kleine auto’s tot uiterst luxueuze wagens. In de sector van de bedrijfsvoertuigen reikt het gamma van pick-ups tot bussen en zware vrachtwagens.

   De Volkswagen-groep is ook actief in andere bedrijfssectoren, met de productie van grote dieselmotoren voor maritieme en stationaire toepassingen (kant-en-klare krachtcentrales), turboladers, turbomachines (stoom- en gasturbines), compressoren en chemische reactoren. Daarnaast produceert de groep ook speciale transmissiesystemen voor voertuigen en turbines.

   Daarnaast biedt de Volkswagen-groep een brede waaier aan financiële diensten aan, waaronder financiering voor handelaars en consumenten, leasing, bank- en verzekeringsdiensten en vlootbeheer.

   De Groep exploiteert 106 productiesites in 19 Europese landen en in 8 landen in Amerika, Azië en Afrika. Wereldwijd staan 572.800 werknemers in voor de productie van ca. 39.350 voertuigen per dag, voor voertuiggerelateerde diensten of diensten in andere bedrijfsdomeinen. De Volkswagen-groep verkoopt zijn voertuigen in 153 landen.

   Het doel van de Groep is om aantrekkelijke, veilige en milieuvriendelijke wagens aan te bieden die in een steeds meer veeleisende markt kunnen concurreren en wereldwijd de norm bepalen in hun respectievelijke klasse.

Over Volkswagen Belgium

Press room Volkswagen Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden. Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:


  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  


  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  


  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy